Premierul Edouard Philippe a prezentat principiile unei ieşiri lente din carantină începând cu 11 mai

Recomandăm

Francezii nu vor reveni “imediat şi, probabil, nu foarte curând la viaţa de dinaintea” crizei COVID-19, a avertizat şeful guvernului francez în cadrul unei conferinţe de presă la care a fost prezent şi ministrul sănătăţii, Olivier Véran.

Ca urmare a solicitării preşedintelui Emmanuel Macron de a prezenta un plan de ieşire din carantină până la sfârşitul lunii aprilie, premierul a schiţat liniile acestuia fără a intra în detalii, în condiţiile în care neîncrederea populaţiei este în creştere iar criticile din partea opoziţiei se înmulţesc.

Edouard Philippe a insistat asupra a “trei elemente esenţiale” pentru începerea ridicării măsurilor restrictive.

Un prim element va fi continuarea respectării “gesturilor de barieră” precum distanţarea socială, ce va fi însoţită de generalizarea purtării măştilor în public. Purtarea măştilor va deveni probabil obligatorie în mijloacele de transport în comun.

Anticipând impunerea unei astfel de obligaţii, primarul Parisului, Anne Hidalgo, a anunţat distribuirea gratuită în farmaciile din capitală a 500.000 de măşti din pânză lavabile spre sfârşitul lunii aprilie şi a peste 2 milioane în luna mai.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Adrian Albu: Sunt posibile progrese esenţiale în domeniul eficienţei energetice în Chişinău

Renovarea sistemului termic a blocurilor de locuit și elaborarea, la nivel municipal, a unui cadru normativ în domeniul energetic...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img