După infectare şi vindecare, oamenii pot dobândi imunitate împotriva virusului
cei mai mulţi cercetători medicali care au studiat forme de coronavirus asociate patogenului care cauzează Covid-19 – inclusiv SARS, MERS şi răceala clasică – sunt încrezători că persoanele care se recuperează dobândesc o oarecare imunitate faţă de SARS-CoV-2, conform studiilor preliminare şi raportărilor privind situaţii ale pacienţilor. Încă nu ştiu dacă această protecţie durează câteva luni, câţiva ani sau toată viaţa.
“Argumentaţia este că răspunsul de protecţie la SARS-CoV-2 va dura un interval cuprins între şase luni şi 60 de ani”, afirmă Martin Hibberd, specialist în noi boli infecţioase la Facultatea din Londra pentru Igienă şi Medicină Tropicală.
“Ştim cu certitudine că o mare parte din persoanele expuse la SARS-CoV-2 au reacţii ale anticorpilor relativ decente şi că anticorpii sunt eficienţi. Ceea ce nu ştim este cât timp va dura protecţia. Pornim de la premisa că imunitatea nu este atât de îndelungată ca în cazul alor virusuri”, explică virologul Florian Krammer, de la Facultatea de Medicină Icahn a Spitalului “Mount Sinai” din New York. Dar chiar dacă imunitatea se va dovedi a fi doar temporară, a doua îmbolnăvire ar putea fi mai uşoară decât prima, subliniază dr. Krammer. https://bit.ly/2XP5VgV
- Presa tucă: Guvernul încearcă să lichideze statutul juridic al Găgăuziei
- Adrian Albu explică motivul moțiunii de cenzură: Țara merge în direcție greșită
- Maia Sandu: Ion Druță a fost mesagerul Moldovei în lume
- Maia Sandu l-a salutat la Chișinău pe celebrul scenarist, regizor și producător Jonathan Nolan
- Stanislav Pavlovschi: “Pentru a elimina riscul revenirii lui Stoianoglo, autoritățile au inventat demiterea lui”
@omniapres.md