Investiţiile în infrastructura de transport vor propulsa puternic economia poloneză

Recomandăm

Polonia îşi construiește drumul de ieşire din criză

Guvernul polonez intenţionează să investească 6,6 miliarde de euro în infrastructura rutieră şi feroviară în acest an, a anunţat Tomasz Gontarz, oficial în cadrul ministerului polonez al infrastructurii şi dezvoltării.

Guvernul polonez a lansat recent a doua etapă a unui program anticriză pentru susţinerea companiilor şi antreprenorilor. Gontarz a anunţat că guvernul va lansa în scurt timp a treia fază a programului care va avea drept obiectiv susţinerea industriei transportului feroviar şi cu autobuzul, scrie zf.ro.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunţat că 60 miliarde de zloţi (13,2 mld. euro) din asistenţa financiară inclusă în al doilea pachet vor fi nerambursabile. Acesta a adăugat că firmele care aplică va trebui să se angajeze să-şi continue operaţiunile şi să nu opereze disponibilizări.

Morawiecki a declarat că programul anticriză include proiecte în multe sectoare pentru a ajuta economia poloneză şi companiile poloneze să treacă cu bine peste criza fără precedent provocată de coronavirus.

Premierul a sublniat că vrea ca Polonia să revină pe o cale de dezvoltare economică dinamică cât mai curând posibil după încheierea crizei coronavirusului.

Guvernul speră ca investiţiile în infrastructura de transport vor propulsa puternic economia poloneză odată ridicate restricţiile anti-coronavirus.

În timpul crizei economice mondiale provocate de colapsul financiar din 2008-2009, Polonia a fost singura ţară din UE care a reuşit să evite recesiunea, miracol economic la baza căruia stau mai ales construcţiile de infrastructură finanţate cu fonduri europene.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Presa tucă: Guvernul încearcă să lichideze statutul juridic al Găgăuziei

Guvernul Republicii Moldova, care dorește integrarea în Uniunea Europeană, încearcă să lichideze statutul de autonomie UTA Găgăuzia odată cu...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img