Aurescu: Integrarea Europeană dintre România și Republica Moldova

Recomandăm

În discursul său, Ion Chicu i-a amintit diplomatului român (min 4) ”În mod special, vreau să remarc suportul pe care Republica Moldova îl are din partea României pe calea Integrării Europene. Este un suport de care Republica Moldova are nevoie – atât pe dimensiunea implimentării în practică a acelor reforme despre care discutăm, cât și despre comunicarea corectă și obiectivă a rezultatelor acestor reforme, a acestor procese la Bruxelles sau în alte capitale europene”

Și acum, Bogdan Aurescu privind ”integrarea Europeană dintre România și Republica Moldova”. Din acest punc de vedere, poziția României față de Republica Moldova, rămâne cea cunoscută – așa cum de altfel a prezentat-o și Klaus Iohannis în noiembrie anul trecut (amintim declaratia lui Iohannis ”În contextul actual, sprijinul României, inclusiv financiar, va continua să urmărească cu prioritate interesele cetățenilor din Republica Moldova, realizarea proiectelor bilaterale strategice și va fi strict condiționat de continuarea reformelor esențiale pentru dezvoltarea democratică a Republicii Moldova și avansarea parcursului său european.  https://bit.ly/3d6e70N ). De asemenea, așa cum Ministerul Afacerilor Externe a prezentat-o pe 27 aprilie 2020 în numele tuturor Românilor cu ocazia marcărilor celor 10 ani … (cităm din comunicat ”Din păcate, situația politică actuală de la Chișinău nu încurajează o asemenea abordare. Evoluțiile recente de la Chișinău nu atestă continuarea sau realizarea unor reforme durabile în direcția avansării agendei europene și nu conferă garanția unui parcurs european pentru Republica Moldova. În aceste condiții, dezvoltarea Parteneriatului Strategic bilateral nu se poate realiza la adevăratul său potențial, pe măsura voinței și capacității României”. https://bit.ly/3bMG3X8 )

Și continuă diplomatul ”Aceasta constă în esență, că România continuă să sprijine Republica Moldova în realizarea obiectivului său fundamental de integrare europeană, în același timp, subliniind necesitatea intensificării și continuării, deci, continuării și intensificării reformelor necesare pentru apropierea de UE ..

I-am reamintit (!), continuă Aurescu, dlui prim ministru de importanța …

În final, dle prim ministru, vreau să vă asigur că România va continua să susțină îndeplinirea obiectivului fundamental reprezentat de integrarea europeană a Republicii Moldova – singura în măsură să asigure dezvoltarea economică, scoială, sigură a țării în beneficiul direct al cetățenilor săi.

Ei, dar nu a trecut nici 5 minute și TVR Moldova îl citează pe marele Mureșan, Siegfried Mureşan: Uniunea Europeană nu va tolera să fie scoasă ţap ispăşitor pentru eşecurile Guvernului de la Chişinău  https://bit.ly/3f7vCzl

———
În concluzie, printre medicii veniți din România pentru un schimb de experiență, probabil sunt și absolvenți ai USMF, dar tot ei au fost duși în Italia ca răspuns la gestul Rusia de a duce ajutoare italienilor. Tot medicii nici nu realizează că sunt folosiți ca prilej de a fi transmis mesaje umilitoare a politicienilor de la București moldovenilor, chiar aici, în inima Moldovei.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Renato Usatîi: Am fost trădat de ”colegii” atunci, când extorcau bani de la oameni de afacere din Bălți …

Renato Usatîi declară că a fost trădat de Nicolae Grigorișin și echipa care l-a urmat nu atunci când a...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img