Lufthansa nu cumpără, dar pierde milioane de dolari pe oră

Recomandăm

Lufthansa nu intenţionează să cumpere rivalele slăbite de criza provocată de pandemia de coronavirus, le-a spus acţionarilor directorul general Carsten Spohr, la Adunarea Generală Anuală Virtuală, transmite Agerpres.

Lufthansa, care are subsidiare în Austria, Elveţia şi Belgia, se pregăteşte din iunie să reia zborurile de pasageri, iar în prezent negociază cu guvernele un pachet de ajutor în valoare de 10 miliarde de euro. Spohr a declarat că se aşteaptă în scurt timp la un acord cu Guvernul german.

“Obiectivul nostru este stabilizarea Lufthansa în forma sa actuală şi nu să achiziţionăm alţi operatori aerieni. În acest moment nu intenţionăm să facem preluări”, a declarat şeful Lufthansa. Acesta a adăugat că procesul de consolidare în rândul companiilor aeriene din Europa încetineşte, în urma măsurilor de sprijin acordate de guverne.

Lufthansa pierde milioane de dolari pe oră

Pe de altăparte, Lufthansa pierde milioane de dolari pe oră. Gigantul aviatic are nevoie urgent de un plan de salvare, anunță Mediafax

Gigantul european aviatic Lufthansa se scufundă. Noua situaţie creată pe fondul crizei generate de coronavirus a făcut ca liderul european în zboruri comerciale să fie la un pas de faliment.

Compania negociază cu guvernul german planul de salvare economică, care implică preluarea de către stat a 25.1% din acţiuni, precum şi o poziţie asigurată în consiliul de administraţie.

Analiştii sunt îngrijoraţi de faptul că implicarea guvernului ar putea împiedica capacitatea de execuţie a unui program de restructurare planificat de către companie. Se estimează că Lufthansa şi-ar putea reduce flota cu 13%, iar acest lucru ar costa locul de muncă pe 10.000 de angajaţi. Aproximativ două treimi din personal, aproximativ 80.000 de persoane, muncesc cu program de lucru redus.


  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Ora de iarnă 2023 – când dăm ceasurile înapoi toamna aceasta

Cu toții așteptăm cu nerăbdare momentul în care trecem la ora de iarnă. Este acel moment în care ne...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img