Vânzările de produse de lux la nivel global se prăbușesc

Recomandăm

Vânzările de produse de lux la nivel global s-ar putea prăbuși cu 60% în trimestrul al doilea, cererea fiind distrusă de pandemia de coronavirus, potrivit unui raport realizat de firma de consultanță Bain & Company, preluat de CNBC și citat de News.ro. Potrivit raportului, vânzările mondiale de bunuri de lux personale, care includ haine, bijuterii, produse de înfrumusețare și accesorii, vor scădea cu 50%-60% în cele trei luni care se vor încheia în iunie.

Noul coronavirus, apărut în provincia chineză Hubei la sfârșitul anului 2019, a înfectat între timp 3,8 milioane de oameni și a omorât peste 269.500. Pentru a ține sub control răspândirea bolii, guvernele au închis practic economiile și au impus măsuri de distanțare socială care au ținut oamenii în case și au dus la închiderea magazinelor de comerț cu amănuntul. Călătoriile interne și internaționale au fost și ele oprite.

Mlioane de oameni și-au pierdut locurile de muncă, iar lumea se află în cea mai gravă criză economică de la Marea Depresiune de acum 100 de ani, potrivit Fondului Monetar Internațional. Deși unele dintre cele mai stricte măsuri sunt relaxate în multe regiuni, Bain anticipează că pe ansamblul anului piața produselor personale de lux se va contracta cu 20%-30%. Vânzările estimate pentru acest an sunt de 180-220 de miliarde de euro (195-239 miliarde de dolari). ”Va avea loc o redresare a pieței de lux, dar industria va fi profund transformată”, a afirmat Claudia D’Arpizio, partneră la Bain și autor principal al raportului.

Cele mai performante branduri înregistreză deja o creștere a vânzărilor în termeni anuali din China, potrivit Bain. Piața produselor personale de lux va atinge 320-330 de miliarde de euro până în 2025, parțial datorită creșterii numărului de consumatori de lux din China. Peste cinci ani, China va asigura jumătate din cheltuielile pentru produse de lux la nivel global, comparativ cu 35% în 2019, mai arată raportul firmei de consultanță. ”China va continua să susțină creșterea pieței produselor de lux și aproximativ 50% din achizițiile respective vor avea loc în China continentală. Restul Asiei o va urma îndeaproape, datorită unui mix între consumul local și turismul intra-regional”. potrivit Bain.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

SCANDALOS: În plină campanie, membrii CEC participă la ședințele de partid organizate de PAS

Caz ieșit din comun la Ocnița. Președintele Consiliului Electoral de Circumscripție, Sergiu Țaralunga, participă la ședințele de partid organizate...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img