Prim-ministrul spaniol cere prelungirea stării de urgenţă

Recomandăm

Prim-ministrul spaniol va cere Parlamentului a cincea şi ultima prelungire a stării de urgenţă. Prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez a anunţat sâmbătă că va cere Parlamentului a cincea şi ultima prelungire a stării de urgenţă, de această dată pentru o perioadă de o lună.

Şeful Executivului de la Madrid a declarat: „Guvernul va cere o nouă prelungire a stării de urgenţă care va fi ultima şi se va încheia odată cu etapele de relaxare a măsurilor. Astfel, în loc de 15 zile, vom solicita să fie de aproximativ o lună (…) În această stare de urgenţă, singura autoritate delegată va fi ministrul Sănătăţii, Salvador Illa”.

La începutul intervenţiei de sâmbătă de la Palatul Moncloa, prim-ministrul a spus că „starea de urgenţă a funcţionat în toate comunităţile autonome”.

„Drumul pe care îl urmăm de la începutul epidemiei este unicul posibil”, a subliniat el.

Principalul partid de opoziţie, PP, a anunţat încă dinainte de discursul lui Sánchez că se va opune unei noi prelungiri a stării de urgenţă, potrivit TVE.

În ultimele zile, în ţară au avut loc mai multe manifestaţii anti-guvernamentale, cel mai recent, sâmbătă, în Sevilia, ia şeful Guvernului a spus că, indiferent de motivul lor, „important este să fie menţinută distanţa socială”.

Până sâmbătă, totalul cazurilor de Covid-19 depistate în Spania a trecut de 230.000, dintre care 146.446 de persoane au fost declarate vindecate. Cu 102 decese raportate în ultimele 24 de ore, bilanţul a ajuns la 27.563.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Presa tucă: Guvernul încearcă să lichideze statutul juridic al Găgăuziei

Guvernul Republicii Moldova, care dorește integrarea în Uniunea Europeană, încearcă să lichideze statutul de autonomie UTA Găgăuzia odată cu...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img