Malpass: Milioane de mijloace de trai au fost distruse

Recomandăm

David Malpass, Preşedintele Băncii Mondiale lansează un avertisment sumbru: Peste 50 de milioane de oameni sunt ameninţaţi de sărăcie extremă, din cauza pandemiei. Banca se aşteaptă ca economia globală să scadă cu 5% în acest an.

Pandemia a dus deja la pierderi de locuri de muncă şi la falimente, ţările mai sărace fiind cele mai afectate.

Milioane de mijloace de trai au fost distruse, iar sistemele de asistenţă medicală sunt sub tensiune la nivel mondial. Estimarea noastră este că până la 60 de milioane de persoane vor fi împinse în sărăcie extremă – ceea ce şterge toate progresele înregistrate în atenuarea sărăciei în ultimii trei ani” , a spus Malpass, citat de zf.ro.

Banca Mondială defineşte „sărăcia extremă” traiul cu mai puţin de 1,90 dolari de persoană pe zi.

Malpass a spus că 100 de ţări, în care locuiesc 70% din populaţia lumii, au primit deja finanţare de urgenţă.

În acelaşi timp, Jamie Dimon, directorul executiv al băncii JP Morgan, a declarat că pandemia ar trebui să acţioneze drept un apel la constuirea unei societăţi mai echitabile. “Este speranţa mea că vom folosi această criză drept un catalizator pentru a reconstrui o economie care creează şi susţine oportunităţi pentru mai mulţi oameni, în special pentru cei care au rămas prea mult timp în urmă“, a scris el înaintea reuniunii anuale a acţionarilor băncii.

    -----
  @omniapres.md
  - Advertisement -spot_img

  Ultima oră

  Maia Sandu începe vizita de stat în Portugalia

  În perioada 2 - 4 octombrie, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită de stat în Republica Portugheză...
  - Advertisement -spot_img

  Recomandăm și ...

  - Advertisement -spot_img