Zelenski este pregătit de negocieri directe cu Putin

Recomandăm

Volodimir Zelenski, este gata să negocieze direct cu Vladimir Putin soluţionarea conflictului din Donbas, dar fără a renunţa la formatul de negocieri “Normandia” (Germania, Franţa, Ucraina şi Rusia).

“Chiar dacă societatea apreciază în mod diferit posibilitatea unor negocieri directe între preşedintele Zelenski şi preşedintele Putin, sunt sigur că trebuie să o facem“, a declarat şeful statului ucrainean în cadrul unei conferinţe de presă, organizată cu ocazia împlinirii unui an de la preluarea mandatului în funcţia supremă în stat, notează Agerpres.

El a subliniat că aceasta nu înseamnă renunţarea la formatul de negocieri “Normandia” (cu privire la aplicarea acordurilor de la Minsk) care poate fi dezvoltat în paralel.

Există unele lucruri care pot fi înţelese numai atunci când eşti faţă în faţă cu cineva şi există răspunsuri pe care doreşti şi poţi să le auzi doar între patru ochi, pentru a trage concluzii definitive şi a opta pentru un alt plan“, a declarat Zelenski.

Chiar dacă s-a pronunţat ferm pentru continuarea formatului de negocieri cu privire la acordurile de la Minsk, el s-a arătat deschis altor opţiuni “care să apropie sfârşitul războiului şi recuperarea teritoriilor” de către Kiev.

Voi lupta până la capăt pentru procesul de la Minsk pentru că sancţiunile împotriva Rusiei sunt legate de (acordurile de la) Minsk. Şi ştiţi foarte bine că nu numai Rusia doreşte ridicarea lor, ci şi multe ţări europene care – din câte înţeleg – suportă pierderi financiare din cauza acestor sancţiuni“, a adăugat Zelenski.

    -----
  @omniapres.md
  - Advertisement -spot_img

  Ultima oră

  Maia Sandu începe vizita de stat în Portugalia

  În perioada 2 - 4 octombrie, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită de stat în Republica Portugheză...
  - Advertisement -spot_img

  Recomandăm și ...

  - Advertisement -spot_img