Premierul italian acuză băncile

Recomandăm

Premierul Giuseppe Conte a intensificat presiunile asupra sectorului bancar din Italia, cerând creditorilor să accelereze acordarea împrumuturilor garantate de stat către companiile afectate de măsurile de izolare adoptate pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Bloomberg.

Sistemul bancar îşi aduce contribuţia, dar poate şi trebuie să facă mai mult pentru a accelera procedurile de acordare a împrumuturilor garantate de stat. Prevederile legale permit ca împrumuturile garantate să fie acordate în 24 de ore, în special în cazul solicitărilor de sub 25.000 euro (27.400 dolari)”, a declarat Conte într-un discurs în Parlament.

Guvernul de la Roma şi băncile se acuză reciproc de întârzierea cu care firmele obţin credite, după ce măsurile de izolare adoptate din martie au afectat semnificativ economia.

Comisia Europeană estimează că în acest an Italia, a treia economie a zonei euro, va înregistra un declin de 9,5%, în timp ce Bloomberg Economics previzionează o contractare de 13%.

În cele mai multe cazuri este vina băncilor că nu acordă rapid fondurile, a declarat Conte, adăugând: “Nu putem tolera ca firmele să nu aibă acces la banii necesari pentru garantarea continuării activităţii lor“.

Guvernul Italiei a aprobat un decret care va permite călătoriile către şi dinspre alte ţări membre ale Uniunii Europene începând cu data de 3 iunie. Tot din 3 iunie, autorităţile de la Roma vor permite deplasările în mod liber în interiorul Italiei. Deşi unele regiuni au dorit o revenire mai rapidă la regimul normal, premierul Conte a insistat pe o ridicare progresivă a restricţiilor pentru a preveni un al doilea val de infectări cu noul coronavirus.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Maia Sandu începe vizita de stat în Portugalia

În perioada 2 - 4 octombrie, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită de stat în Republica Portugheză...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img