Turcia și Japonia inaugurează un important centru al turismului medical

Recomandăm

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi premierul nipon Shinzo Abe au inaugurat un nou spital la Istanbul, pe care l-au numit un simbol al prieteniei trainice dintre cele două ţări, informează dpa.

‘Basaksehir Cam and Sakura City Hospital’ a fost denumit astfel după pinii din Turcia şi după cireşii din Japonia, a declarat preşedintele Erdogan despre spitalul cu mai mult de 2.600 de paturi.

Premierul nipon Shinzo Abe, care a participat la eveniment prin legătură video, a spus că întreprinderea public-privată va favoriza activitatea economică în Turcia.

Erdogan a subliniat că spitalul “va avea un rol esenţial” în lupta împotriva noului tip de coronavirus, denumindu-l de asemenea un pas care “simbolizează prietenia permanentă” turco-niponă.

Mai mult de 15.000 de pini şi de cireşi au fost plantaţi în jurul spitalului, a cărui capacitate zilnică este de 35.000 de pacienţi şi 500 de operaţii, a precizat Erdogan.

Turcia intenţionează să facă din acest spital un important centru al turismului medical şi datorită apropierii acestui spital de principalul aeroport internaţional din Istanbul, în condiţiile în care ţara încearcă să depăşească problemele economice cauzate de criza sanitară globală.

Ministerul Sănătăţii a primit deja directiva de a începe să primească pacienţi din 31 de ţări, inclusiv din Germania, Regatul Unit şi Rusia.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Maia Sandu începe vizita de stat în Portugalia

În perioada 2 - 4 octombrie, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită de stat în Republica Portugheză...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img