Vicepremierul Raluca Turcan amplifică insultele asupra Republicii Moldova

Recomandăm

Liberalii și-au pus pe profilul de Facebook harta României Mari, în contextul tensiunilor diplomatice cu Ungaria și cu Republica Moldova / Viktor Orban a generat un val de critici la București după ce a postat harta Ungariei Mari, care îngloba Transilvania

Cu prilejul împlinirii a 145 de ani de când ființează Partiul Național Liberal, mai mulți lideri liberali, alături de miniștrii și parlamentarii partidului, și-au schimbat duminică imaginea de la profilul Facebook, afișând alături și harta României Mari, în contextul aniversării a 145 de ani de la înființarea partidului.

Harta României Mari, care include Bucovina de Nord, Basarabia și Cadrilaterul, apare inclusiv pe pagina oficială de facebook a PNL, scrie G4media.

UPDATE: Vicepremierul Raluca Turcan a eliminat harta României Mari, pe care inițial și ea o postase pe Facebook.

Fără a posta vreun mesaj pe tema reîntregirii României, gestul liberalilor de a posta harta României Mari vine într-un moment sensibil, de deteriorare a relațiilor diplomatice cu oficialii Republicii Moldova și de tensiuni cu Ungaria.

Reamintim că zilele trecute, premierul Moldovei, Ion Chicu, a avut o ieșire fără precedent la adresa României, pe care a acuzat-o că e cea mai coruptă țară din Europa. Atacul lui Chicu a fost o replică la criticile europarlamentarului român Siegfried Mureșan, care acuzase regimul pro-rus de la Chișinău că nu implementează reformele pe care și le-a asumat pentru a primi banii pe care i-a cerut Uniunii Europene și României.

Postările miniștrilor și parlamentarilor PNL au loc la scurt timp după demersul premierului maghiar, Viktor Orban, care recent s-a pozat și el cu harta Ungariei Mari, stârnind o reacție vehementă din partea statului român. (Detalii aici)

Întrebat cum comentează faptul că premierul ungar, Viktor Orban, a postat pe Facebook o imagine a Ungariei mari, care îngloba şi Transilvania, premierul Ludovic Orban a afirmat că ”vrabia mălai visează”.

Președintele Croației, Zoran Milanović, stat care deține președinția rotativă a Uniunii Europene, a postat, pe data de 7mai, pe Facebook, un răspuns pentru premierul Ungariei Viktor Orban, după ce postase pe Facebook harta Ungariei Mari. ”Acestea sunt provocările celor care știu foarte bine că aceste hărți vor rămâne doar în dulapuri. Învață din istorie, dar privește spre viitor”, scrie președintele Croației. (Detalii aici)

Anterior, Siegfried Muresan, afiliat opoziției din Republica Moldova, a continuat să atace și să-și facă campanie electorală, astfel dezbinând cetățenii Republicii Moldova, dar și relația bună cu România

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Presa tucă: Guvernul încearcă să lichideze statutul juridic al Găgăuziei

Guvernul Republicii Moldova, care dorește integrarea în Uniunea Europeană, încearcă să lichideze statutul de autonomie UTA Găgăuzia odată cu...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img