Mureșan și-a atribuit Moldova cu rea voință

Recomandăm

Avem azi alte câteva știri despre România și vecini. Ziceam ieri că presa l-a menajat pe ambasadorul Ioniță și a scos în titlu expresia cu regretul premierului. Respectiv oamenii au început să comenteze regretul lui Chicu, fără să citească apropourile diplomatice către ambasador. Dar, de asta are țara vecină armata cu penițe aici, ca să facă titluri și să acopere ce ascunde ambasadorul – de la camioanele militare sub pod, până la ….

dar, poftim ce face Ungaria azi

  • 🇷🇴 🇭🇺 România menține relații tensionate cu Ungaria. Kelemen: Nu accept instrucțiuni https://bit.ly/3c3KhsW
  • 🇷🇴 🇭🇺 De ce s-a supărat România pe Ungaria? Mizele discuțiilor Aurescu-Szijjarto de la București https://bit.ly/3c6zONk
  • 🇷🇴 🇭🇺 Szijjarto taxează, la București, declarațiile lui Iohannis despre Ardealul dat ungurilor: Nu vrem să participăm la discuții de politica internă, ne dorim să nu se repete / Aurescu: România e interesată să ieșim din logica provocărilor https://bit.ly/2Xzsy7g
  • 🇷🇴 Aurescu: România, profund interesată să ieşim din logica provocărilor şi a confruntării https://bit.ly/2ZEmnBG
  • 🇷🇴 România continuie să insulte Republica Moldova https://bit.ly/3eiRBSX

Spuneam că presa a remarcat regretul premierului, ca azi să-l vedem din nou în scenă pe Mureșan (https://bit.ly/2XvWEJ1), care și-a atribuit Republica Moldova, ori de la înățimea aroganței sale, moldovenii cred că merită scuze pentru dezbinarea pe criteriile etnice, cel puțin. El continuă să promoveze scepticismul printre cetățeni față de României. Declarațiile lui Muresan alimentează în rândul moldovenilor dispreț și suspiciune față de România, ori, categorisirea oamenilor pe criterii etnice a unui eurodeputat, cel puțin, dezbină societatea.

Cu țara vecină ne leagă o prietenie și un privilegiu în colaborarea economică, însă experții, politicienii continuă să-și facă campanie electorală conștient și cu cinism politic, abuzând încrederea și sentimentele sincere a cetățenilor ambelor țări.

România și l-a asumat pe Muresan prin reacția Ministerul român de Externe, dar și legiferează experții care insistă să promoveze o parte din politicieni de la Chișinău. Se discreditează și astfel nu va consolida niciodată electoratul unionist din Republica Moldova, nici cel sceptic sau stataliștii consolidați.

Asemenea actiuni se fac sistematic și concertat în deserviciu ambelor țări, dacă nu cumva, Mureșan și-a atribuit Republica Moldova cu rea voință.

Iar o parte din presă contribuie la atragerea publicului în capcana acestor opinii, oameni care nu au timp să se documenteze, sunt manipulați și reacționează emotiv.

Din acest motiv apar scurtcircuite în diplomatice – presa alimentată cu opinia experților părtinitori, care, de fapt, provoacă lupta geopolitică în Moldova, fapt ce poate oricând să apară reacții. Armata României trece Prutul

E o strategie lașă, caracteristică.

Cel putin,asta am inteles eu din mesajul de mai jos, unde găsim cum Premierul discută cu cetățenii Republicii Molodva – generația liberă, liberă de complexe și cu demnitate.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Maia Sandu începe vizita de stat în Portugalia

În perioada 2 - 4 octombrie, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită de stat în Republica Portugheză...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img