Premierul Olandei nu a putut să-și vadă mama înainte să moară

Recomandăm

Premierul olandez Mark Rutte a anunţat luni că mama lui a murit recent şi că nu a putut să o viziteze în ultimele săptămâni de viață, din cauza măsurilor de protecţie împotriva răspândirii noului coronavirus.

Miercuri, 13 mai, mama mea scumpă, Mieke Rutte-Dilling, a murit la vârsta de 96 de ani”, a anunţat Mark Rutte într-un comunicat.

Mieke Rutte-Dilling locuia de mai mulţi ani într-un azil de bătrâni din Haga. Moartea sa, care s-a produs pe 13 mai, nu are legătură cu COVID-19, potrivit presei olandeze.

Potrivit Agerpres, purtătorul de cuvânt al lui Rutte a declarat că acesta a respectat „toate directivele” instituite în cadrul luptei împotriva noului coronavirus, fără a furniza mai multe amănunte.

În Olanda, vizitele la azilele de bătrâni au fost interzise pe 20 martie. De luni, rezidenţii unora dintre aziluri pot primi vizita unei singure persoane, o măsură care ar urma să fie extinsă pe 15 iunie la toate azilele de bătrâni.

În Olanda au fost confirmate peste 45.000 de cazuri de coronavirus și peste 5.500 de decese provocate de această boală.

Anunţul premierului olandez intervine în contextul unei polemici apărute în Regatul Unit, unde Dominic Cummings, consilierul special al lui Boris Johnson, este acuzat că a încălcat izolarea pentru a-şi vedea părinţii care locuiesc la 400 km nord-est de Londra.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Ora de iarnă 2023 – când dăm ceasurile înapoi toamna aceasta

Cu toții așteptăm cu nerăbdare momentul în care trecem la ora de iarnă. Este acel moment în care ne...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img