Maia Sandu: Noi credem că nu este tocmai corect să demiți un guvern

Recomandăm

Europa Liberă: Îl dați jos pe acest guvern, dar cum învestiți un alt guvern?

Maia Sandu: „…ai nevoie, ca să demiți un guvern, trebuie să fie învestit un alt guvern. Și cel mai important este de unde găsești voturi pentru ca să numești un guvern de calitate și, mai important, de unde iei voturi pentru ca să oferi sprijin politic suficient pentru un asemenea guvern care, spunem deschis, trebuie să activeze în condiții destul de dure.”

Europa Liberă: Și dacă nu există certitudinea că poate fi învestit un nou cabinet de miniștri, atunci nu sunteți siguri că trebuie înaintată și votată această moțiune de cenzură?

Maia Sandu: „Noi ne-am spus punctul nostru de vedere. Noi credem că nu este tocmai corect să demiți un guvern, oricât de prost ar fi el – și acest guvern este foarte prost -, în situația în care nu ai certitudinea când și cum poți să numești un alt guvern, pentru că nu faci bine țării să o lași fără guvern în toiul crizei. Dacă nu eram în această criză sanitară și economică, era probabil mai ușor. Acum s-au suprapus evenimentele și nu credem că este corect să lăsăm țara fără guvern, indiferent de cât de prost este acest guvern.”

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Presa tucă: Guvernul încearcă să lichideze statutul juridic al Găgăuziei

Guvernul Republicii Moldova, care dorește integrarea în Uniunea Europeană, încearcă să lichideze statutul de autonomie UTA Găgăuzia odată cu...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img