Preţurile pentru locuinţe au scăzut la cel mai rapid ritm în Marea Britanie

Recomandăm

Preţurile pentru locuinţe în Marea Britanie au înregistrat în luna mai cel mai abrupt declin lunar de la criza financiară, ceea ce conturează prima etapă a unui „declin prelungit”, conform economiştilor citaţi de FT.

Astfel, preţurile au înregistrat o scădere de 1,7% în luna mai, în comparaţie cu aprilie – trecând pe scădere de la o expansiune de 0,9% înregistrată în luna anterioară. Această scădere marchează cel mai mare declin lunar din februarie 2009, notează zf.ro.

Pandemia a inversat trendul din piaţa imobiliară, în contextul în care veniturile gospodăriilor, cât şi activitatea de business au fost grav afectate. Scăderea din mai „este cu siguranţă doar începutul unui declin prelungit pe care îl vom vedea pentru restul anului”, a spus Samuel Tombs, economistul-şef din Marea Britanie al Pantheon Macroeconomics.

Un sondaj realizat de firma de cercetare de piaţă Nationwide arată că preferinţele cumpărătorilor se schimbă. O treime dintre cei intervievaţi au spus că îşi privesc altfel viitoarea locuinţă de când a început pandemia, întrucât grădinile şi spaţiile mai mari au câştigat teren.

Indicii care urmăresc preţurile locuinţelor au fost afectaţi ca rezultat al volumului mic de tranzacţii pe timp de pandemie.

Conform datelor citate de FT, în aprilie s-au închis cu 53% mai puţine tranzacţii decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Totuşi, activitatea din piaţa imobiliară s-a reluat începând cu 13 mai, iar firma de cercetare Nationwide a transmis că rezultatele încep să fie vizibile.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Presa tucă: Guvernul încearcă să lichideze statutul juridic al Găgăuziei

Guvernul Republicii Moldova, care dorește integrarea în Uniunea Europeană, încearcă să lichideze statutul de autonomie UTA Găgăuzia odată cu...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img