Dublarea alocațiilor pentru copii se amână

Recomandăm

Dublarea alocațiilor pentru copii se amână. Florin Cîțu: De unde să luăm banii, să vă taxăm mai mult, să tăiem de la investiții, să ne împrumutăm mai mult?

Inițiativa PSD privind majorarea alocațiilor copiilor a fost votată în Parlament anul trecut și prevedea ca de la 1 august 2020, copiii să primească alocații mai mari:

  • pentru copiii până la 2 ani, s-a prevăzut majorarea alocației la 600 de lei
  • pentru copiii între 2-18 ani, s-a prevăzut majorarea alocației la 300 de lei
  • pentru toți copiii cu handicap, s-a prevăzut majorarea alocației la 600 de lei

Pe fondul crizei de Coronavirus, Guvernul a cerut ca termenul de 6 august să fie suspendat, din lipsă de bani, însă Parlamentul a respins propunerea, astfel că președintele Klaus Iohannis ar avea obligația să promulge legea majorării alocațiilor.

Daniel Ioniță: Un sfârșit e un început… Este rechemat ambasadorul României de la Chișinău?

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a subliniat la Digi24 că pur și simplu nu există soluție pentru finanțarea majorării alocațiilo, din 6 august, lăsând să se înțeleagă că Guvernul va contesta legea PSD, pe motiv că nu a fost prevăzută sursa de finanțare.

Pentru a suporta majorarea alocațiilor, Guvernul ar avea nevoie de un plus de finanțare de 6 miliarde de lei.

Suntem în plină criză globală. De unde să luăm acești bani? Să taxăm populația mai mult? Să tăiem de la investiții sau să ne împrumutăm și mai mult? Nimeni nu spune de unde putem scoate acești bani”, a comentat ministrul Cîțu, reamintind că legea formulată de PSD nu prevedea modul în care ar putea fi susținută această cheltuială suplimentară.

Măşti şi echipamente de proastă calitate, achiziţionate de Unifarm şi refuzate de spitalele din România, ar fi fost donate Republicii Moldova

Pe de altă parte, parlamentarii social-democrați au amenințat că vor depune moțiune de cenzură, dacă legea privind majorarea alocațiilor nu va fi promulgată.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Renato Usatîi: Am fost trădat de ”colegii” atunci, când extorcau bani de la oameni de afacere din Bălți …

Renato Usatîi declară că a fost trădat de Nicolae Grigorișin și echipa care l-a urmat nu atunci când a...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img