SUA au livrat Ucrainei ajutor militar

Recomandăm

Statele Unite au livrat Ucrainei ajutor militar în valoare de 60 de milioane de dolari, inclusiv rachete antitanc, a anunţat miercuri diplomaţia americană, o premieră după suspendarea controversată a acestor ajutoare, suspendare ce a dus la un proces de destituire împotriva lui Donald Trump, informează AFP.

În iulie 2019, preşedintele american a îngheţat 400 milioane de dolari sprijin militar pentru Ucraina, fiind acuzat apoi că a condiţionat acest ajutor crucial de efectuarea de către autorităţile ucrainene a unor anchete împotriva lui Joe Biden, adversarul său în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

După ce a izbucnit scandalul, a fost declanşat un proces de destituire împotriva lui Trump pentru abuz de putere, însă preşedintele american a fost achitat în februarie de majoritatea republicană în Senat.

Aceste noi livrări către Ucraina includ “radiouri, muniţii şi rachete antitanc Javelin”, a precizat ambasada americană de la Kiev, pe contul său de Facebook.

“SUA susţin în mod ferm Ucraina pentru a-i asigura suveranitatea şi integritatea teritorială în faţa agresiunii ruse”, a subliniat ambasada.

Relaţiile dintre Ucraina şi Rusia s-au schimbat în urma valului de manifestaţii ce au dus la începutul lui 2014 la înlăturarea de la putere a preşedintelui prorus Viktor Ianukovici şi la fuga lui în Rusia.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Elon Musk l-a ironizat pe Zelenski într-un meme. Parlamentul ucrainean îi răspunde

Parlamentul ucrainean şi preşedintele acestuia l-au ironizat luni pe miliardarul Elon Musk după ce acesta a postat pe platforma...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img