Ce companie-gigant a luat locul celor de la Samsung

Recomandăm

Conform celor mai recente date ale Counterpoint, pentru prima dată, în luna aprilie, Huawei a depăşit Samsung şi a ajuns pe primul loc în topul celor mai mari producători de smartphone-uri din lume, scrie gsmarena-com. Ce a condus la această schimbare?

În primul rând, Samsung a înregistrat o încetinire temporară din cauza focarului de coronavirus. Compania se bazează puternic pe India, SUA, America Latină şi Europa ca pieţe principale, dar din cauza închiderii magazinelor fizice şi a scăderii puternice a cererii de smartphone-uri, Samsung a vânzările companiei au avut de suferit.

În aprilie, gigantul tehnologic coreean a avut o cotă de piaţă de 17%, în timp ce Huawei a obţinut 19%. Asta pentru că în aprilie, piaţa chineză se reface deja, iar Huawei se descurcă extraordinar de bine în ţara de origine.

Chiar şi după toate obstacolele pe care compania a trebuit să le depăşească, consumatorii chinezi au crescut vânzările Huawei, compensând vânzările în scădere ale altor pieţe în care compania pierde teren din cauza lipsei serviciilor Google Mobile.

Acest lucru înseamnă, de asemenea, că Samsung va recupera probabil şi îşi va recăpăta poziţia în următoarele luni pe aceste pieţe, deoarece blocajele din majoritatea ţărilor se vor ridica şi economiile încep să se redreseze.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Maia Sandu începe vizita de stat în Portugalia

În perioada 2 - 4 octombrie, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită de stat în Republica Portugheză...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img