UE este un important actor economic global, dar încă îşi caută locul politic

Recomandăm

Uniunea Europeană este, în termeni de produs intern brut, unul dintre cei importanţi jucători de pe arena globală, dar atunci când vine vorba despre greutate politică UE încă îşi caută locul pentru că nu este susţinută de capacităţi de apărare relevante, a declarat miercuri preşedintele bulgar Rumen Radev, potrivit Agerpres.

”Este foarte important că reluăm dezbaterea despre viitorul Uniunii Europene. Care este nivelul nostru de ambiţie, ce obiective ne stabilim ca rezultat al acestei ambiţii şi cu ce mecanisme şi resurse le vom realiza”, a spus şeful statului bulgar într-o dezbatere privind viitorul UE organizată la Sofia de Institutul de Relaţii Internaţionale şi Economie şi Fundaţia ‘Friedrich Ebert’.

El a adăugat că de-a lungul istoriei sale Uniunea Europeană a demonstrat că este capabilă să depăşească provocările şi să iasă mai puternică din ele.

Radev s-a referit şi la atitudinile publice faţă de Uniunea Europeană. Bulgaria încă trebuie să soluţioneze o chestiune foarte importantă – realizarea integrării sale complete, înscrisă în Tratatul de la Lisabona, spaţiul Schengen, zona euro, a spus preşedintele bulgar.

UE va introduce taxa digitală, în pofida opoziţiei SUA

Potrivit acestuia, în Bulgaria nu există o dezbatere adecvată despre beneficii şi riscuri şi despre ceea ce trebuie să fie făcut pentru a le minimiza pe cele din urmă. ”Trebuie să abandonăm percepţia că Bruxellesul este şeful şi să începem să trăim cu sentimentul că suntem parte a acestui Bruxelles”, a spus Rumen Radev, care s-a declarat un euro-optimist.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Maia Sandu începe vizita de stat în Portugalia

În perioada 2 - 4 octombrie, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită de stat în Republica Portugheză...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img