Cancelarul german Angela Merkel priveşte către China

Recomandăm

Berlinul caută să-şi reenergizeze legă­turile comerciale cu Beijingul în contextul răcirii relaţiilor dintre Ger­mania şi SUA şi a crizei economice gene­rate de pandemie. În timp ce mulţi dintre politicienii germani critică poziţia cancelarului ger­man, sectorul de business al ţării o urmează pe Merkel.

Imediat după ce Germania a sărit în ajutorul Lufthansa luna trecută cu o injecţie de urgenţă de 9 miliarde de euro, compania aeriană a anunţat că-şi va relua serviciile pe o rută aproape abandonată de luni întregi: Frankfurt-Shanghai.

Întâmplătoare sau nu, decizia Lufthansa simbolizează prioritatea pe care Berlinul o acordă reparării legăturilor comerciale cu China în condiţiile în care cele două ţări speră să fi lăsat în urmă cea mai dificilă perioadă a crizei generate de pandemie, scrie Politico.

În timp ce China este criticată la nivelul unei mari părţi din lumea occidentală, în special de către SUA şi Marea Britanie, pentru lipsa de transparenţă privitoare la originile pandemiei şi mai recent penru suspendarea normelor democratice în Hong Kong, guvernul german a fost mai precaut în reacţii.

Întrebată recent dacă va susţine genul de sancţiuni împotriva Chinei analizate de SUA, Merkel a evitat să dea un răspuns.

„Legăturile cu China sunt importante“, a subliniat Merkel, adăugând că acestea „au o importanţă strategică“. De fapt importanţa Chinei ca piaţă de export pentru bunurile germane este clară. De când Merkel a preluat poziţia de cancelar în 2005, exporturile germane către China au crescut de cinci ori la uşor sub 100 miliarde de euro anul trecut.

Continuare pe zf.ro

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Elon Musk l-a ironizat pe Zelenski într-un meme. Parlamentul ucrainean îi răspunde

Parlamentul ucrainean şi preşedintele acestuia l-au ironizat luni pe miliardarul Elon Musk după ce acesta a postat pe platforma...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img