Ungaria restricţionează închirierea prin Airbnb

Recomandăm

Parlamentul ungar urmează să se pronunţe marţi prin vot asupra unei iniţiative guvernamentale care va permite municipalităţilor să plafoneze numărul de zile în care proprietarii apartamentelor le pot închiria prin platforma Airbnb, transmite Bloomberg.

Proiectul normativ se bucură de un larg sprijin din partea partidelor politice, iar partidul premierului Viktor Orban este interesat să ajute industria hotelieră în perioada coronavirusului prin introducerea unor restricţii asupra închirierii de apartamente prin Airbnb.

La rândul său opoziţia, care controlează Budapesta, a anunţat că vrea să răspundă îngrijorărilor rezidenţilor capitalei Ungariei, care în mod frecvent dau vina pe Airbnb pentru creşterea costurilor locuinţelor, zgomot şi supra-turism.

În luna decembrie a anului trecut, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis că Airbnb nu poate fi reglementată ca o agenţie imobiliară care îşi vinde serviciile online.

Această decizie a pus capăt unei bătălii îndelungate între Airbnb şi companiile hoteliere tradiţionale din Europa, care susţineau că platforma oferă servicii similare cu ale lor fără a fi însă supusă aceloraşi reglementări.

În decizia sa, CJUE a informat că activitatea Airbnb ar trebui calificată drept “serviciu al societăţii informaţionale” şi în consecinţă “Franţa nu poate cere Airbnb să deţină o licenţă de agent imobiliar profesionist”. Practic, judecătorii de la CJUE au acceptat argumentul Airbnb că este o platformă online şi nu un agent imobiliar.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Ora de iarnă 2023 – când dăm ceasurile înapoi toamna aceasta

Cu toții așteptăm cu nerăbdare momentul în care trecem la ora de iarnă. Este acel moment în care ne...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img