Premierul olandez este destul de pesimist

Recomandăm

Premierul olandez Mark Rutte a declarat marţi în faţa camerei inferioare a parlamentului că este ”destul de pesimist” cu privire la şansele unui plan de relansare al UE, fiind tot mai deschis la subvenţii, relatează Agerpres.

Summit-ul european extraordinar din 17 şi 18 iulie se anunţă tensionat, în special din cauza reticenţelor statelor ”frugale” faţă de planul de relansare, alcătuit din 250 de miliarde de euro proveniţi din împrumuturi şi mai ales din subvenţii în valoare de 500 de miliarde, care nu vor fi rambursate de statele beneficiare.

Olanda, Austria, Suedia şi Danemarca, în special, sunt foarte precaute faţă de acest plan, de care vor beneficia în special ţările din sud, Italia şi Spania în principal, cele mai afectate de consecinţele socio-economice devastatoare ale pandemiei.

Naţiunile se îndreaptă într-o direcţie greşită – Cronica zilei

În pofida întâlnirilor sale din ultimele zile cu mai mulţi lideri europeni – între care preşedintele francez, cancelarul german şi premierii italian şi spaniol – Rutte a declarat în faţa deputaţilor olandezi că este ”destul de pesimist în privinţa modului în care lucrurile se vor desfăşura” la summit.

Premierul Mark Rutte a subliniat că ţara sa rămâne ”în favoarea împrumuturilor” condiţionate de reformele economice în ţările beneficiare, cum ar fi revizuirile sistemului de pensii sau din piaţa muncii.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Elon Musk l-a ironizat pe Zelenski într-un meme. Parlamentul ucrainean îi răspunde

Parlamentul ucrainean şi preşedintele acestuia l-au ironizat luni pe miliardarul Elon Musk după ce acesta a postat pe platforma...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img