În Grecia cererea pentru imobiliare a crescut cu peste 200%

Recomandăm

Din ce în ce mai mulţi străini caută să cumpere o locuinţă sau să investească în proprietăţi imobiliare acolo, scrie Deutsche Welle.

Se prea poate ca pandemia de COVID-19 să fi dat turismului grec o lovitură devastatoare, însă aceasta se dovedeşte a fi un lucru bun pentru mulţi vânători de case europene, transformând această ţară însorită şi insulele sale în cea mai înfloritoare piaţă imobiliară din peste un deceniu.

Doar cererea din partea britanicilor a crescut cu peste 200% în ultimele săptămâni în contextul creşterii interesului pentru investiţii.

Faptul că guvernul britanic a anunţat că intenţionează să relaxeze restricţiile de călătorie are legătură cu această evoluţie, spun agenţii imobiliari locali şi internaţionali.

Într-o serie de date lansată recent de cea mai mare platformă imobiliară din Marea Britanie, Rightmove, Grecia este cea mai căutată destinaţie din Europa, alături de Spania, Franţa, Portugalia şi Italia.

Interesul a fost atât de intens încât peste un milion de căutări online au fost înregistrate în ziua în care guvernul şi-a anunţat noile norme de călătorie la sfârşitul lunii iunie.

La nivel global, pentru cele cinci destinaţii preferate – Grecia, Spania, Franţa, Portugalia şi Italia – a fost observată o creştere de 340% a interesului din partea străinilor, comparativ cu cifrele înregistrate la mijlocul lunii iunie.

Însă Grecia, spune Piers Williams, de la Chestertons Ionian, „îşi revine cu adevărat … A trecut peste un deceniu de când nu am mai avut o astfel de activitate“. Însă dacă potopul de căutări va duce la vânzări concrete rămâne neclar.

În ciuda condiţiilor mai relaxate de călătorie, britanicii rămân în mare parte precauţi să călătorească în afara ţării lor, chiar şi în Grecia, pentru a încheia afaceri imobiliare, recunosc agenţii.

Însă nemţii sunt deja pe teren, pescuind oferte. La fel sunt şi vânători de case din Franţa, Austria şi Elveţia.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Presa tucă: Guvernul încearcă să lichideze statutul juridic al Găgăuziei

Guvernul Republicii Moldova, care dorește integrarea în Uniunea Europeană, încearcă să lichideze statutul de autonomie UTA Găgăuzia odată cu...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img