Dle Orban, cine dirijează agricultorii azi în Moldova?

Recomandăm

Memoriile unui ex-premier pot fi mai valoroase, decât iluzia lui precum că influențează procese. Niște superficiali.

Urmăresc cum insistă în stângăcii premierul Orban în jurul gazoductului Iași-Chișinău și, cum de la înălțimea aroganței specifice naționale față de moldoveni, care îi consideră vremelnici, zice că e o investiție pur românească și este doar în gestiunea statului român – fie că e vorba de capital de imagine, fie de cheltuieli. Sper și eu să fie o investiție rentabilă și nu una falimentară precum sunt investițiile în capitalul uman care polenizează agricultorii azi prin Moldova.

România este țară membră UE și NATO, cu politici comunitare pentru diferite categorii de cetățeni, dar care insistă să se poticnească în jocuri minore prin zonele rurale. Am impresia că politicienii de la București nu ar avea intenții rele, ci, mai degrabă, sunt rău informați și documentați dozat ca pe niște mercenari ce urmează să facă investiții în vânt.

Regele e gol, dle Orban.

Iată de exemplu, un ex-premier moldovean se agită periodic. Eu cred că memoriile lui ar putea fi mult mai valoroase decât iluzia că influențează procese. Iluzia că administrează unii politicieni de calitate, dar care nu au argumente inteligente în negocieri, de aceea pun tractorul în fața. Memoriile lui ar putea fi valoroase pe viitor dacă ar scrie despre impactul secetei asupra crizei de idei.

Am fost zilele trecute prin satele Moldovei și am văzut agricultori cu experiență. Pe dânșii nu-i interesează politica de pe Bâc sau de pe dealul Dâmbovițean. Ei au gajat speranțe. Zilnic au urmărit cum crește grâul și au dorit să strângă roada muncii. Mai mult, ei spun că seceta îi ispitește în fiecare an – când mai mult, când mai puțin. De aceea, vor să sădească fâșii forestiere ca să atragă ploile. Vor să facă diguri pentru a face rezerve de apă mai aproape de terenurile lor și vor un program de stat pentru irigare – sistem care a fost distrus.

Iată așa gândesc agricultorii în Moldova, dle Orban – pragmatic – ei cred în munca lor, ei cred în roada muncii lor.

Dar voi, tot pompați gaz prin conducta falimentară a politicienilor mercenari.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Maia Sandu începe vizita de stat în Portugalia

În perioada 2 - 4 octombrie, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită de stat în Republica Portugheză...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img