Investigarea furtului miliardului se transformă într-un subiect depășit în relațiile cu partenerii de dezvoltare

Recomandăm

Atunci când achiziționezi o bancă, implicit achiziționezi pe lângă beneficiile și obligațiile, toată istoria reputațională a acestei instituții, cu tot cu scheletul din dulap.

Deja sunt mai multe reacții venite din extern, Ambasada SUA, BERD, FMI, etc. privind sechestrul unor active de la Victoriabank. Este adevărat ca aceste reacții sunt exprimate în manieră diplomatică și prudențial privind urmărirea evoluției în jurul acestei bănci.

Această reacție s-ar traduce, că pe de o parte, partenerii de dezvoltare își dau seama despre că Victoriabank a beneficiat de peste 2 mlrd. lei din creditul de urgență, iar pe de altă parte noul cumpărător de bună credință în persoana BT s-a debarasat, cică, de vechile standarde corporative ale obiectului achiziției.

Întrebarea este, dacă investigarea furtului miliardului se transformă într-un subiect depășit în relațiile cu partenerii de dezvoltare, sau doar se crează liste de subiecți imuni pentru o astfel de investigație?

În cazul în care, ancheta va veni cu probe concludente, aceasta nu are cum să pericliteze relațiile cu partenerii de dezvoltare.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Elon Musk l-a ironizat pe Zelenski într-un meme. Parlamentul ucrainean îi răspunde

Parlamentul ucrainean şi preşedintele acestuia l-au ironizat luni pe miliardarul Elon Musk după ce acesta a postat pe platforma...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img