Durerea ei se trage din 2016

Recomandăm

în 2016 Maia Sandu cheama oamenii să anunțe cazurile de fraudare a alegerilor. Avem un deja-vu cu un refren retro. Maia Sandu a ajuns în 2020, dar cu retorica a rămas în urmăîn urmă

Reproducem mai jos un articole de pe Deschide.md de pe data de 20 octombrie 2016, fiind preluate fragmente din interviul la Europa liberă.

——

Maia Sandu, candidada PAS, PPDA si PLDM la alegerile prezidențiale din Moldova din 30 octombrie, se află la Bruxelles şi, într-un interviu cu corespondentul Radio Europa Liberă, şi-a exprimat temerile că alegerile de la sfârșitul lunii ar putea să fie grav afectate de comportamentul Partidului Democrat, care ar intimida alegătorii și ar intenţiona fraudarea alegerilor.

Suntem foarte îngrijorați de încercările autorităților să fraudeze alegerile. Pot să aduc câteva exemple. Un număr tot mai mare de oameni raportează tentative de intimidare și, în special în rândul angajaților a instituțiilor de stat, studenți, sau chiar și în armată, oamenilor li se spune să voteze pentru candidatul PD și li se spune să prezinte dovezi ale votului prin fotografierea buletinului de vot”, declară liderul PAS.

Maia Sandu pledează la Bruxelles pentru alegeri libere și cere sprijinul partenerilor de dezvoltare în monitorizarea acestora.

Sunt aici pentru a-i avertiza pe partenerii internaţionali ai Moldovei despre riscul unor fraudări masive ale alegerilor şi să le cer ajutorul. Noi vrem să avem alegeri democrate, avem dreptul să avem alegeri democrate şi, din păcate, nu putem conta pe institutiile statului pentru ca ele nu sunt libere şi independente şi de aceea de bazăm atit de mult pe institutiile Uniunii Europene”, a mai spus ea.

Europa liberaă Maia Sandu pledează la Bruxelles pentru alegeri libere și cere sprijinul UE

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Presa tucă: Guvernul încearcă să lichideze statutul juridic al Găgăuziei

Guvernul Republicii Moldova, care dorește integrarea în Uniunea Europeană, încearcă să lichideze statutul de autonomie UTA Găgăuzia odată cu...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img