Mascată sub blana unor europarlamentari, România face campanie electorală în Moldova

Recomandăm

Dragoș Tudorache, afirmă că instituția pe care o reprezintă va ”veghea cu atenție” desfășurarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale de la Chișinău, precum și ziua votului.

Într-un mesaj pe Facebook, europarlamentarul a subliniat că Republica Moldova ”trebuie să demonstreze că poate susține un proces electoral în care dreptul cetățenilor de a-și decide viitorul să fie respectat întru totul. Vom veghea cu atenție desfășurarea campaniei și a zilei votului de la nivelul Parlamentului European, cu un singur scop: triumful democrației și al voinței libere, neîngrădite, a electoratului!”, a subliniat Dragoș Tudorache.

Alt român intervine în procesul democratic din Republica Moldova

Și Siegfried Mureşan, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Adunarea Parlamentară Euronest, Andrius Kubilius, şi vicepreşedintele Euronest, Andrzej Halicki, s-au declarat marţi îngrijoraţi de acţiuni recente ale guvernului socialist al Republicii Moldova (PSRM) care subminează integritatea procesului electoral, indică un comunicat al Partidului Popular European (PPE).

“Urmărim îndeaproape modul în care recentele schimbări adoptate de PSRM subminează integritatea procesului electoral înainte de alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie 2020 şi acest lucru este îngrijorător pentru noi. Partidul preşedintelui Dodon este lipsit de ruşine şi de scrupule atunci când interpretează şi modifică reglementările electorale doar pentru a ajuta candidatul său să obţină o nouă victorie. Este mai îngrijorător cum Comisia Electorală Centrală (CEC), o instituţie al cărei unic rol este de a asigura alegeri libere, corecte şi transparente, joacă, de asemenea, după scenariul PSRM-ului”, subliniază cei trei eurodeputaţi.

Comisarul pentru drepturile omului din cadrul Consiliului Europei a subliniat, într-un document publicat zilele trecute, absența recunoașterii legale a relațiilor între persoanele de același sex din România, scrie stirileprotv.ro.

„Comisarul și-a publicat observațiile scrise la Curtea Europeană a Drepturilor Omului cu privire la cazul Florin Buhuceanu și Victor Ciobotaru și alte 12 cazuri împotriva României, care se referă la absența unui cadru legal pentru recunoașterea relațiilor stabile de același sex”, se arată în comunicatul oficial publicat de Consiliul Europei.

Comisarul Dunja Mijatović subliniază, în prinvința cuplurilor stabile de același sex, cu sau fără copii, că fac parte din diversitatea bogată a familiilor care alcătuiesc societățile noastre, indiferent dacă un stat le recunoaște sau nu. Comisarul mai reamintește că, în absența unei astfel de recunoașteri, li se interzice să se bucure pe deplin de dreptul lor la viața privată și de familie, astfel cum este garantat în Convenția europeană a drepturilor omului (articolul 8) și că acest lucru are un impact substanțial asupra vieții lor, transmite Calea Europeană.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Elon Musk l-a ironizat pe Zelenski într-un meme. Parlamentul ucrainean îi răspunde

Parlamentul ucrainean şi preşedintele acestuia l-au ironizat luni pe miliardarul Elon Musk după ce acesta a postat pe platforma...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img