Guvernul va înainta Parlamentului proiectul de consolidare a independenței BNM

Recomandăm

După turul II al alegrilor prezidențiale, Guvernul va înainta Parlamentului proiectul de lege de consolidare a independenței BNM.

Premierul Ion Chicu și-a exprimat speranța că proiectul va fi susținut, astfel încât Consiliul FMI să aprobe, încă pe parcursul anului curent, noul program pentru Republica Moldova. De acest lucru e nevoie pentru asigurarea sustenabilității bugetar-fiscale a Republicii Moldova, a precizat premierul, luni, după ședința conducerii de vârf a țării, transmite IPN.

Săptămâna trecută, Ion Chicu a avut discuții cu oficialii de la FMI, unde s-au înțeles asupra graficului noului program. Premierul a mai spus că executivul este pe ultima sută de metri cu proiectul politicii bugetar-fiscale pentru 2021, unde vor fi incluse unele modificări, astfel încât proiectul să corespundă așteptărilor oamenilor de afaceri, a remarcat prim-ministrul.

Ion Chicu a mai comunicat că Guvernul a achitat pentru luna octombrie toate plățile. Premierul s-a referit la suma de 600 de milioane de lei achitați Băncii Naționale a Moldovei. Peste 600 de milioane de lei au fost alocați pentru suportul unic pentru pensionari și beneficiari de prestații sociale. Totodată, s-a onorat și primul salariu majorat cu 30% al cadrelor medicale.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Elon Musk l-a ironizat pe Zelenski într-un meme. Parlamentul ucrainean îi răspunde

Parlamentul ucrainean şi preşedintele acestuia l-au ironizat luni pe miliardarul Elon Musk după ce acesta a postat pe platforma...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img