Investițiile în infrastuctură schimbă imaginea satelor din Moldova

Recomandăm

Premierul Ion Chicu a inspectat mersul lucrărilor de îmbunătățire a Coridorului 11 care face legătura dintre satele: Peresecina, Micleşti, Işnovăţ și Hîrtopul Mare din raionul Criuleni.

Șeful Executivului s-a arătat mulțumit de calitatea lucrărilor efectuate, subliniind importanța strategică a drumului de asigurare a legăturii dintre nordul și centrul țării.

„Este un drum foarte important pentru raionul Criuleni și pentru mai multe localități. Este un drum calitativ care a schimbat frumos imaginea localităților. Este un imbold bun pentru dezvoltarea localităților și cred că este un început de reconstruire capitală a infrastructurii drumurilor din întreaga țară”, a spus prim-ministrul.

Potrivit contractelor încheiate în luna mai 2019, lucrările au fost divizate în două sectoare. Primul sector, cu o lungime de 18,7 km, este finalizat în proporție de cca 97%, iar valoarea acestuia constituie 99,8 milioane de lei. Cel de-al doilea tronson, de 8,9 km, înregistrează un progres de 99%, iar valoarea se ridică la 63,3 milioane de lei.

În cadrul programului au fost reabilitate trotuarele, îmbrăcămintea rutieră și șanțurile de evacuare a apelor. De asemenea, au fost construite 21 de podețe și un pod. Darea în exploatare a drumurilor este preconizată pentru data de 16 noiembrie.

Coridorul 11 a fost îmbunătățit în baza „Proiectului de îmbunătățire a drumurilor locale”. Reamintim că Banca Mondială a acordat Republicii Moldova un credit în valoare de 80 milioane de dolari pe un termen de 5 ani pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a cca 300 de kilometri de drumuri locale, termenul de realizare a acordului este de 15 ani.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Presa tucă: Guvernul încearcă să lichideze statutul juridic al Găgăuziei

Guvernul Republicii Moldova, care dorește integrarea în Uniunea Europeană, încearcă să lichideze statutul de autonomie UTA Găgăuzia odată cu...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img