Atac la guvernul Orban: A modificat abuziv, prostesc și iresponsabil Codul

Recomandăm

Vlad Voiculescu: V-am promis că voi fi viceprimar, nu sunt încă/ Explicaţia: guvernul PNL a modificat în mod abuziv, electoral interesat, prostesc şi iresponsabil una dintre legile fundamentale ale funcţionării statului – Codul Administrativ

Vlad Voiculescu, candidatul USR PLUS pentru funcția de viceprimar al Capitalei, susține într-o postare pe Facebook că, din cauza unei prevederi introduse de guvernul Orban prin OUG, Consiliul general al Municipiului București nu s-a putut întruni nici după două luni de la alegerile locale.

Voiculescu face referire la OUG 190, adoptată de guvernul PNL în 30 octombrie, care spune că alegerea vicepreședinților de consilii județene, a viceprimarilor, inclusiv cei ai sectoarelor municipiului București, se va face după validarea tuturor mandatelor și depunerea jurământului, în condițiile legii, de către toți consilierii județeni/locali. Or, din cauza retragerii unora dintre consilierii generali și a faptului că nu sunt validate noile mandate, Consiliul General al Municipiului București nu se poate întruni.

”Săptămâna asta se împlinesc 2 (două) luni de când votul bucureștenilor nu e respectat: Consiliul General al Municipiului București nu avut nici măcar o ședință iar viceprimarii generali nu au fost aleși de Consiliu și nu au preluat – așa cum v-am promis vouă, celor care ne-ați votat – responsabilități care să le permită să ducă la îndeplinire promisiunile făcute bucureștenilor. Explicația pentru toate acestea este de găsit nu în codul administrativ, ci într-o modificare a Codului Administrativ de acum o lună. La o lună după lege, guvernul PNL a modificat în mod (1) abuziv, (2) electoral interesat, (3) prostesc și iresponsabil una dintre legile fundamentale ale funcționării statului: Codul Administrativ”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Voiculescu, care ar urma să fie viceprimar al Capitalei, potrivit protocolului de colaborare PNL – USR – PLUS, susține că guvernul Orban a făcut această modificare dintr-un interese politic: ”Nu e un secret că PNL acționează doar electoral, că își dorește toată puterea și că încearcă să amâne până după alegerile din 6 Decembrie orice negociere”.

El arată că efectele acestei OUG ”blochează respectarea promisiunilor votate de sute de mii de oameni (176.000 de voturi a avut doar Alianta USR PLUS în București), nu rezolvă problemele reale ridicate de pandemie (ex: alegerile de persoane – viceprimari, comisii, etc. – trebuie în continuare făcute fizic, ceea ce în condițiile date va fi dificil) și perpetuează starea de fapt din perioada Firea PSD. În spitalele din București – care, teoretic, erau în responsabilitatea mea – asta se traduce prin perpetuarea grobianismului, a cumetriilor, a hoției, a incompetenței, a amenințărilor față de avertizorii de integritate și a celor care așteptau schimbarea”.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Maia Sandu începe vizita de stat în Portugalia

În perioada 2 - 4 octombrie, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită de stat în Republica Portugheză...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img