Au fost semnate primele acorduri-memorandum privind dezvoltarea Platformelor Industriale Multifunctionale

Recomandăm

Raioanele Glodeni, Briceni și Ceadîr-Lunga sunt primele trei raioane, din cele 18, care au semnat astăzi, 23 noiembrie, Acorduri-Memorandum de Colaborare cu ODIMM privind crearea și dezvoltarea Platformelor Industriale Multifuncționale (PIM) în aceste regiuni. Astfel, actorii-cheie, care sunt implicați în crearea și dezvoltarea PIM-urilor (ODIMM, consiliile raioanele și primăriile localităților) au pus bazele unei colaborări întru sporirea competitivității la nivel regional.

Totodată, potrivit acordurilor, Administrațiile Publice Locale (APL) și-au propus ca obiectiv dezvoltarea economică a regiunilor prin sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii, cu accent sporit pe inovare, transfer de tehnologii și dezvoltare durabilă, atragerea investițiilor și promovarea regiunii în calitate de poli de dezvoltare.

“Ne propunem ca prin acest Program-pilot să contribuim la revitalizarea economiei regionale. În termen mediu, PIM-urile vor genera plus valoare prin crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea antreprenoriatului și atragerea investițiilor”, a subliniat Iulia Costin, director general ODIMM.

Reprezentanții APL-urilor din Glodeni, Briceni și Ceadîr-Lunga au arătat toată deschiderea pentru asigurarea condițiilor privind crearea și dezvoltarea durabilă a PIM-urilor și susținerea dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii la nivel local.

O Platforma Industrială Multifuncțională include terenul și ansamblul de construcții special amenajate cu rețele de telecomunicații, sisteme de alimentare cu energie electrică, rețele de alimentare cu gaze, rețele de alimentare cu apă și canalizare, căi de transport, condiții administrative și juridice, hale de producție, infrastructură socială în scopul dezvoltării activităților economice.

La etapa incipientă de dezvoltare a PIM-urilor sunt planficate investiţii pentru proiectare şi aducerea tuturor utilităţilor necesare pentru activitatea companiilor rezidente şi atragerea investiţiilor.

Menționăm faptul că, Programul-pilot de creare a Platformele Industriale Multifuncționale este implementat de ODIMM în coordonare cu Ministerul Economiei și Infrastructurii. Acestea urmează a fi create în 18 raioane de pe întreg teritoriul Republicii Moldova cu nivel de industrializare mai scăzut.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Presa tucă: Guvernul încearcă să lichideze statutul juridic al Găgăuziei

Guvernul Republicii Moldova, care dorește integrarea în Uniunea Europeană, încearcă să lichideze statutul de autonomie UTA Găgăuzia odată cu...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img