A scăzut speranţa de viaţă pentru prima dată în ultimii 100 de ani

Recomandăm

Suedia începe să îşi piardă încrederea privind strategia de „imunitate de turmă”: Speranţa de viaţă a scăzut pentru prima dată în ultimii 100 de ani

Încrederea suedezilor în strategia de combatere a pandemiei de coronavirus continuă să dispară în condiţiile în care sistemul de sănătate se confruntă cu un număr fără precedent de spitalizări, transmite Bloomberg.

Un sondaj citat de agenţia de ştiri arată că 82% dintre suedezi se tem că sistemul sanitar poate intra în colaps din cauza infecţiilor cu coronavirus. De altfel, încrederea în autorităţile care combat răspândirea virusului a ajuns de la 55% în octombrie la 42% în noiembrie.

Între timp, 44% dintre suedezi se tem că autorităţile nu au lansat suficient de multe măsuri de controlare a numărului de cazuri, comparativ cu 31% luna trecută.

Strategia Suediei de evitare a stării de carantină a stârnit controverse încă de la începutul pandemiei, de vreme ce rata de mortalitate din ţară ocupa una dintre primele poziţii la nivel european, cu 647 de decese raportate la un milion de locuitori, potrivit Worldometers. Prin comparaţie, celelalte ţări nordice au înregistrat o rată de mortalitate de cinci sau şase ori mai mică.

Agenţia naţională de statistică din Suedia a declarat că speranţa de viaţă a scăzut pentru prima dată în ultimul secol, de la 81,3 la 80,8 ani pentru bărbaţi şi de la 84,7 la 84,4 pentru femei.

Suedia apare într-un studiu publicat recent de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) drept unul dintre cele mai afectate state din Europa şi una dintre ţările cu cele mai încete răspunsuri în contextul pandemiei de COVID-19.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Maia Sandu începe vizita de stat în Portugalia

În perioada 2 - 4 octombrie, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită de stat în Republica Portugheză...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img