Lavrov critică ingerinţa Occidentului în Belarus

Recomandăm

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a criticat joi la Minsk, unde a efectuat o vizită, ceea ce el a numit “ingerinţa” Occidentului în Belarus, unde o mobilizare fără precedent a opoziţiei continuă din luna august, în pofida represaliilor regimului, relatează AFP.

“Am constatat numeroase fapte de ingerinţă grosieră din partea SUA şi a anumitor capitale europene în afacerile interne” din Belarus, a declarat Lavrov în cursul unei conferinţe de presă după o întâlnire cu omologul său belarus Vladimir Makei.

“Înţeleptul popor belarus este capabil şi singur să înţeleagă (ce să facă), fără să i se sufle din exterior sau să i se facă propuneri insistente cu privire la o mediere pe care el nu a cerut-o”, a adăugat ministrul rus.

Lavrov a denunţat în special încercările occidentale de a “manipula opinia publică, de a sprijini în mod deschis forţele antiguvernamentale şi de a contribui la radicalizarea lor” în Belarus, notează AFP.

Serghei Lavrov, care a sosit în ajun la Minsk, s-a întâlnit miercuri cu preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Maia Sandu începe vizita de stat în Portugalia

În perioada 2 - 4 octombrie, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită de stat în Republica Portugheză...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img