VIDEO Confruntări şi incendieri în timpul protestelor din Franţa

Recomandăm

Confruntări între grupuri de manifestanţi şi forţele de ordine au continuat sâmbătă seara la Paris, după o zi de proteste împotriva unei legi asupra securităţii în Franţa, informează AFP.Spre sfârşitul după-amiezii, un chioşc de ziare, intrarea în Banca Naţională a Franţei şi o braserie din apropiere au fost incendiate, lângă Piaţa Bastiliei, necesitând intervenţia pompierilor. În jur, grupuri de manifestanţi foarte mobili şi îmbrăcaţi în negru aruncau proiectile de toate soiurile asupra forţelor de ordine, care răspundeau cu tiruri de gaze lacrimogene, relatează agenţia de presă franceză.

Mai multe zeci de mii de persoane au manifestat în peste 70 de oraşe ale Franţei împotriva textului unui proiect de lege privind “securitatea globală” şi principala măsură a acestuia, care prevede restrângerea posibilităţii de a filma forţele de ordine, dar şi împotriva violenţelor poliţiste şi a rasismului.

Organizaţii de jurnalişti, partide de stânga, sindicate, ONG-uri de apărare a libertăţilor publice au îndemnat la proteste împotriva acestui text, denunţat ca aducând atingere libertăţii de exprimare şi statului de drept.

La Lyon, unde au manifestat circa 7.500 de persoane, au fost răniţi cu proiectile mai mulţi protestatari şi trei poliţişti.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Ora de iarnă 2023 – când dăm ceasurile înapoi toamna aceasta

Cu toții așteptăm cu nerăbdare momentul în care trecem la ora de iarnă. Este acel moment în care ne...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img