Sandu și Zelenski au convenit ca mijloacele de transport din regiunea transnistreană să poată traversa frontiera de stat?

Recomandăm

Precizările MAEIE privind posibilitatea ca mijloacele de transport din regiunea transnistreană să poată traversa frontiera de stat a RM, inclusiv cu Ucraina, din 15 ianuarie

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) precizează că, în conformitate cu Legea nr. 170/2018 cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport și modificarea unor acte legislative (în vigoare de la 1 septembrie 2018), autoritățile de la Chișinău și Kiev au planificat ca, începând cu data de 15 ianuarie 2021, mijloacele de transport din regiunea transnistreană să poată traversa frontiera de stat a Republicii Moldova, inclusiv cu Ucraina, în condițiile în care dețin plăcuțe cu numere de înmatriculare neutre, agreate în cadrul procesului de negocieri însoțite cu semnul distinctiv al statului „MD”.

Nici PAS nu vrea alegeri anticipate

„Cu toate acestea, nu au fost întreprinse măsuri suficiente pentru a informa cetățenii din regiunea transnistreană a Republicii Moldova despre noile reglementări, existând riscul apariției unor inconveniențe majore pentru locuitorii din stânga Nistrului” – menționează MAEIE.

Totodată, instituția comunică: „În situația dată și având în vedere perioada restrânsă până la data propusă inițial de Republica Moldova pentru punerea în aplicare a noilor reglementări, s-a convenit asupra amânării termenului de aplicare, perioadă în care să se lucreze intens la informarea deținătorilor de mijloace auto din regiunea transnistreană, oferindu-le timp pentru a se conforma noilor cerințe”.

Autoritățile competente vor reveni cu informație adițională referitor la deciziile privind aplicarea înțelegerilor convenite, potrivit MAEIE.

Amintim că Maia Sandu a pornit spre Kiev cu mașina, în loc de avion.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Renato Usatîi: Am fost trădat de ”colegii” atunci, când extorcau bani de la oameni de afacere din Bălți …

Renato Usatîi declară că a fost trădat de Nicolae Grigorișin și echipa care l-a urmat nu atunci când a...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img