Judecătoarea Viorica Puica s-a lăsat folosită de către Președinte

Recomandăm

Fadei Nagacevschi vine cu o reacție referitor la înlocuirea membrilor Comisiei de concurs pentru selectarea judecătorului la CEDO din partea RM, comunic următoarele:

  1. Conform prevederilor Regulamentului autoritățile și organizațiile responsabile vor desemna membrii în Comisia pentru selectarea candidaților la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului până la 10 decembrie 2020.
  2. Regulamentul nu prevede posibilitatea retragerii unui membru de către autoritățile și organizațiile responsabile.
  3. Doar membrul poate decide să se retragă din cadrul Comisiei.
  4. Adresarea Președintelui Republicii Moldova va fi pusă în discuție în cadrul ședinței Comisiei din 22 ianuarie 2021 pentru a decide, dacă, în mod excepțional, putem accepta încă un membru (doamna judecător, Viorica Puica) desemnat de către Președintele RM.

Sper foarte mult că, nimeni nu este interesat să obstrucționeze/discrediteze activitatea Comisiei, care are o sarcină extrem de importantă.

Vă rog să lăsați la o parte interesele și să ne consolidăm pentru a asigura un concurs onest, transparent și să-i selectăm pe cei mai buni dintre cei buni, or, asta este în interesul Republicii Moldova.

Sandu și Zelenski au convenit ca mijloacele de transport din regiunea transnistreană să poată traversa frontiera de stat?

Pentru informarea opiniei publice, vom publica lista nominală a Comisiei, dar și CV-ul domnului Pavel Abraham.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Maia Sandu începe vizita de stat în Portugalia

În perioada 2 - 4 octombrie, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită de stat în Republica Portugheză...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img