ANSA conlucrează cu toți operatorii pentru asigurarea calității

Recomandăm

ANSA conlucrează cu toți operatorii pentru asigurarea calității și inofensivității produselor plasate pe piață.

Despre aceasta a declarat Vladislav Cotici, Directorul general al ANSA în cadrul unei întrevederi de lucru cu reprezentanții Asociaţiei Uniunii Producătorilor, Importatorilor Produselor de origine Animalieră “AgroVector”.

De asemenea, au fost discutate mai multe subiecte ce țin de importul, certificarea sanitar-veterinară și plasarea pe piață a peștelui și produselor pescărești în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 435 din 28.05.2010 privind aprobarea Regulilor specifice de igienă a produselor alimentare de origine animală, Hotărârii Guvernului nr. 1112 din 06.12.2010 pentru aprobarea Normei sanitar-veterinare de organizare a controlului specific oficial al produselor alimentare de origine animală. Totodată au fost discutate programele ce țin de monitorizare şi supraveghere în domeniul siguranței alimentelor de origine animală.

Vladislav Cotici, Directorul general al ANSA a enumerat mai multe acțiuni care le întreprinde Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor pentru promovarea exportului peștelui și a produselor pescărești. ”Este foarte important ca responsabilitatea să fie atât a operatorului din domeniul alimentar cât și a Agenției privind asigurarea inofensivității produselor plasate pe piață destinate consumului final. Astfel, consumatorii vor beneficia de un produs calitativ și necesar tuturor”, a declarat Vladislav Cotici.

Reprezentanții Asociaţiei au salutat disponibilitatea de conlucrare și comunicare cu administrația ANSA pentru a fi identificate și a implementa cele mai bune practică din domeniu.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Adrian Albu: Sunt posibile progrese esenţiale în domeniul eficienţei energetice în Chişinău

Renovarea sistemului termic a blocurilor de locuit și elaborarea, la nivel municipal, a unui cadru normativ în domeniul energetic...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img