Moldova și China își consolidează parteneriatul comercial în domeniul produselor agroalimentare

Recomandăm

Directorul General Vladislav Cotici a semnat, în regim de corespondență, Memorandumul de Înțelegere între Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a Republicii Moldova și Administrația Generală Vamală a Republicii Populare Chineze privind cooperarea în domeniul importurilor și exporturilor de produse alimentare și siguranței alimentelor.

”Acest tratat vine să consolideze cooperarea bilaterală și să faciliteze buna desfășurare a operațiunilor de import și export a produselor alimentare dintre cele două state. Implementarea Memorandumului de Înțelegere va crea condiții pentru promovarea încrederii între părți, din perspectiva protejării sănătății publice, animale și a plantelor de pe ambele teritorii”, a declarat Vladislav Cotici, Directorul General ANSA.

Documentul consemnează că autoritățile competente din ambele părți vor conlucra în dezvoltarea protocoalelor relevante privind cerințele de inspecție și carantină.

”Ne propunem să organizăm diverse întâlniri bilaterale pentru a face un schimb de experiență la nivel de personal și tehnic. Este foarte important să avem o comunicare și consultare cu privire la cerințele de import și export de produse alimentare, precum și cu privire la procesul de notificare a produselor standard sau necalificate” a mai spus Vladislav Cotici.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Maia Sandu începe vizita de stat în Portugalia

În perioada 2 - 4 octombrie, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită de stat în Republica Portugheză...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img