Maiei Sandu trebui să se gândească de pe acum la un exit, pentru că nu va putea face alt pas

Recomandăm

Mă distrează unii analiști atât din Republica Moldova cât și din România. Au început acum să țipe că nu vor mai fi alegeri anticipate și că Maia Sandu a ajuns într-un blocaj. Am spus de la început că nu vor fi alegeri anticipate și că nu trebuie să ne uităm la declarațiile politicienilor decât cu o mare doză de scepticim. Atât timp cât doar PAS ul are câștigat, iar toate celelalte partide parlamentare pierd, e normal să nu se ajungă la anticipate, scrie analistul român Cristian Hriţuc.

Litvinenco crede într-o alinanță cu Usatîi

Cât privește strategii Maiei Sandu, ei ar trebui să se gândească de pe acum la un exit. Curtea Constituțională va da câștig de cauză PSRM, care aici chiar are dreptate. Atât timp cât există o prevedere constituțională și o decizie, că Președintele trebuie să țină cont de propunerea unei majorități parlamentare atunci când face o desemnare, Maia Sandu nu va putea face alt pas.

Maia Sandu va ajunge în blocaj și dacă va persista în decizia ei de a nu desemna un premier al unei majorități, va încălca Constituția. Nu contează că acea majoritate e toxică, formată din oameni care mai de care. Atât timp cat sunt parlamentari, reprezintă un vot în legislativ și sunt mandați de o parte din electorat să îi reprezinte.

A început procesul … Doamna Maia Sandu, ați promis să fiți …

Din păcate, marii strategi ai Maiei au dus-o într-o zonă în care n-are optiuni. Momentan, este pe val, dar timpul trece și cetățenii nu se vor mai mulțumi doar cu discursuri anti-corupție și nici cu poze făcute în timpul vizitelor de stat. Oamenii vor dori lucruri concrete. Soluții la problemele lor.

Deocamdată, PSRM conduce tactic jocul. Ei au renunțat de bună voie la guvernare, au cedat puterea și asta a fost o greșeală politică, dar probabil au realizat ca va fi o tampenie și mai mare pentru partid dacă vor ajunge la anticipate.

Până când se va instaura un nou guvern, cetatenii pot vedea mai bine ce înseamnă dublul limbaj. Din păcate pentru ei, dar și pentru statul moldovean, acesta este timp pierdut.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Maia Sandu începe vizita de stat în Portugalia

În perioada 2 - 4 octombrie, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită de stat în Republica Portugheză...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img