Normele constituționale asgiură formarea sau neformarea Guvernului ?

Recomandăm

Nicolae Eșanu, expertul în drept face o concluzie despre normele constituționale în contextul formării unui Guvern.

”Am obosit deja de subiectul formarii Guvernului astfel ca aceasta o sa fie ultima postare la acest subiect. Nu voi apela la analize juridice. Ci doar voi recomanda celor care nu doresc sa se lase manipulati sa apeleze la logica si bunul simt. Anume logica si bunul simt le va permite sa gaseasca raspunsul pe care nu-l pot gasi “expertii”.

In acest sens este necesar sa se raspunda la intrebarea daca normele care reglementeaza procedura de formare a Guvernului au fost incluse in Constitutie cu scopul de a asgiura formarea Guvernului sau cu scopul de a nu forma Guvernul. Si dupa aceasta trebuie sa se analizeze daca actiunile sau inactiunile actorilor sint sau nu indreptate spre atingerea scopului urmarit de Constitutie.

Respectiv toate actiunile si inactiunile prin care se urmareste atingerea scopului urmarit de Constitutie sint constitutionale iar cele care urmaresc alt scop sint neconstitutionale. Mentionez ca postarea mea nu are nici o legatura cu faptul daca este justificata sau nu dizolvarea Parlamentul. Si nici cu faptul daca cineva este bun sau cineva este rau. Faptul ca cineva striga ca trebuie respectata Constitutia nu inseamna neaparat ca impartaseste si respecta valorile constitutionale.”

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Presa tucă: Guvernul încearcă să lichideze statutul juridic al Găgăuziei

Guvernul Republicii Moldova, care dorește integrarea în Uniunea Europeană, încearcă să lichideze statutul de autonomie UTA Găgăuzia odată cu...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img