Erdogan: Ne propunem să revenim la normal la sfârşitul lunii mai

Turcia îşi propune să revină la normal după încheierea Ramadanului, la sfârşitul lunii mai

”Această pandemie a devenit cea mai mare criză de la cel de-Al Doilea Război Mondial în ceea ce priveşte consecinţele sale economice”, a declarat Erdogan în cadrul unei videoconferinţe cu oficiali ai partidului său, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), citat de Agerpres.

”Ne propunem o respectare maximă a măsurilor pe parcursul lunii Ramadanului şi, cu voia lui Dumnezeu, o tranziţie la viaţa normală pentru ţara noastră după vacanţă (la sfârşitul Ramadanului)”, a spus el.

În cadrul eforturilor de consolidare a acestor măsuri, Erdogan a afirmat luni că vor fi impuse măsuri de carantină timp de patru zile în 31 de oraşe începând de joi după, ordine similare date în ultimele două weekenduri.

Joi este sărbătoare naţională în Turcia, în timp ce vineri se marchează începutul lunii sfinte islamice a Ramadanului. Autorităţile turce au declarat că magazinele alimentare vor rămâne deschise joi şi vineri până la ora locală 14.00 (11.00 GMT) pentru ca populaţia să poată achiziţiona produse esenţiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.