Jourova a denuntat “dependenta morbida” a Uniunii Europene fata de China si de India

spot_img

Vicepresedintele Comisiei Europene Vera Jourova a denuntat “dependenta morbida” a Uniunii Europene fata de China si de India in materie de produse medicale, scoasa la iveala de criza coronavirusului, transmite AFP.

“Aceasta criza a dezvaluit dependenta noastra morbida de China si de India in materie de produse farmaceutice”, a declarat Vera Jourova in cursul unei dezbateri la televiziunea publica ceha, citat de Profit.ro.

“Este ceva ce ne face vulnerabili si trebuie sa-i raspundem printr-o schimbare radicala”, a mai spus comisarul ceh, responsabil cu valorile si transparenta.

“Vom trece in revista lanturile (de aprovizionare), vom incerca sa diversificam si, la modul ideal, sa producem cat de mult este posibil in Europa”, a subliniat ea.

“Aceasta este o mare lectie pe care am invatat-o”, a dat asigurari vicepresedinta CE.

Potrivit Verei Jourova, executivul comunitar va elabora pana la finalul lunii un plan strategic in materie, pe care il va inainta Parlamentului European si liderilor statelor membre ale Uniunii.

“Acest plan va fi legat de noul buget al UE (pentru 2021-2027). Daca nu ne vom pune rapid de acord asupra noului buget, vom avea mari probleme cu banii pentru relansare si cu sursele de finantare”, a avertizat ea.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Fostul prim-ministru britanic Liz Truss sprijină revenirea lui Donald Trump la Casa Albă

Fostul prim-ministru britanic Liz Truss a semnalat că va sprijini revenirea lui Donald Trump la Casa Albă, relatează marţi PA Media/DPA. Într-un articol pentru Wall Street Journal, Truss a salutat leadership-ul istoric al SUA care "a ţinut afară cu succes ameninţarea comunistă din partea Uniunii...

România susține adoptarea în decembrie a deschiderii negocierilor de aderare a Moldovei

Ministra Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a subliniat, luni, la deschiderea evenimentului privind Uniunea Europeană și politica de extindere, că România susține negocierile de aderare ale Republicii Moldova și Ucraina cu UE. În cadrul discursului său, Luminița Odobescu a prezentat poziţia României de susţinere a procesului...

Dinu Plîngău: Cei din PAS trebuie să-și modifice comportamentul

„Dacă cei din PAS vor să obțină măcar 30 de mandate la viitoarele alegeri, atunci trebuie să-și modifice comportamentul”. Această opinie a fost exprimată de liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei. Totodată, Dinu Plîngău...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica