Jourova a denuntat “dependenta morbida” a Uniunii Europene fata de China si de India

Vicepresedintele Comisiei Europene Vera Jourova a denuntat “dependenta morbida” a Uniunii Europene fata de China si de India in materie de produse medicale, scoasa la iveala de criza coronavirusului, transmite AFP.

“Aceasta criza a dezvaluit dependenta noastra morbida de China si de India in materie de produse farmaceutice”, a declarat Vera Jourova in cursul unei dezbateri la televiziunea publica ceha, citat de Profit.ro.

“Este ceva ce ne face vulnerabili si trebuie sa-i raspundem printr-o schimbare radicala”, a mai spus comisarul ceh, responsabil cu valorile si transparenta.

“Vom trece in revista lanturile (de aprovizionare), vom incerca sa diversificam si, la modul ideal, sa producem cat de mult este posibil in Europa”, a subliniat ea.

“Aceasta este o mare lectie pe care am invatat-o”, a dat asigurari vicepresedinta CE.

Potrivit Verei Jourova, executivul comunitar va elabora pana la finalul lunii un plan strategic in materie, pe care il va inainta Parlamentului European si liderilor statelor membre ale Uniunii.

“Acest plan va fi legat de noul buget al UE (pentru 2021-2027). Daca nu ne vom pune rapid de acord asupra noului buget, vom avea mari probleme cu banii pentru relansare si cu sursele de finantare”, a avertizat ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.