Liderul nord-coreean Kim Jong Un ar fi în stare critică

Liderul nord-coreean Kim Jong Un ar fi în stare critică în urma unei proceduri medicale, au relatat marţi mai multe media, deşi Seulul nu a confirmat informaţiile asupra stării sale de sănătate, notează dpa şi France Presse.

Canalul american CNN a citat o sursă din serviciile de informaţii care a afirmat că Kim este “în pericol grav după o intervenţie chirurgicală”.

Citând un oficial american, CNN adaugă că Washingtonul “investighează informaţiile” potrivit cărora Kim Jong Un este “în mare pericol după o operaţie”.

Ziarul online Daily NK din Coreea de Sud, specializat în ştiri din Coreea de Nord şi gestionat în principal de transfugi nord-coreeni, susţine marţi că Kim este supus tratamentului după o procedură asupra sistemului cardiovascular la 12 aprilie.

Motivul tratamentului cardiovascular urgent al lui Kim este fumatul excesiv, obezitatea şi oboseala“, a declarat o sursă nord-coreeană neidentificată, citată de Daily NK, citata de Agerpres https://bit.ly/2XShSTd.

Aceste informaţii nu au fost confirmate, dar au stârnit un potop de speculaţii, notează AFP.

Cu toate acestea, Casa Albastră, preşedinţia sud-coreeană la Seul, nu a putut confirma informaţiile, spunând că nu există indicii că Kim suferă de probleme grave de sănătate. De asemenea, nu au existat indicii privind “activităţi neobişnuite” în Coreea de Nord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *