Germania a copiat măsurile Austriei de relaxare a restricţiilor

spot_img

”Este interesant că multe ţări ne-au copiat nu doar în privinţa măsurilor de izolare, dar şi în reluarea activităţilor; alte ţări, de exemplu Germania, adoptă planul nostru pas cu pas”, a spus cancelarul austriac Sebastian Kurz.

”Şi aceasta arată, în opinia mea, în primul rând că toate aceste măsuri pe care le-am luat au fost corecte”, a continuat cancelarul austriac, evidenţiind că numărul noilor cazuri de COVID-19 confirmate zilnic în Austria este ”o cifră de top pe plan internaţional”, notează AGERPRES.

Planul de relaxare în Austria

Săptămâna aceasta au fost redeschise în Austria magazinele mici (care au mai puţin de 400 de metri pătraţi) şi centrele de grădinărit, celelalte magazine şi centrele de înfrumuseţare urmând să-şi reia activitatea pe 1 mai, iar de la jumătatea lunii mai vor fi redeschise şi spaţiile culturale, inclusiv bibliotecile, librăriile, unele muzee, barurile şi restaurantele şi se vor relua serviciile religioase.

După ce Kurz a anunţat primul val de relaxare a restricţiilor, cancelarul german Angela Merkel a spus că este prea devreme ca Germania să procedeze la fel. Totuşi, guvernul de la Berlin a decis apoi să permită redeschiderea magazinelor care au o suprafaţă de cel mult 800 de metri pătraţi, precum şi librăriile şi centrele de comercializare a autoturismelor şi bicicletelor.

În Austria va rămâne însă obligatorie purtarea măştii în supermarketuri, numărul persoanelor care au acces în acestea va continua să fie limitat, călătoriile interne şi internaţionale rămân restricţionate, orice adunare publică rămâne interzisă, inclusiv evenimentele sportive şi culturale. De asemenea, evenimentele la care se adună multă lume, precum festivalurile muzicale, rămân suspendate până pe 31 august, probabil chiar şi după această dată în cazul teatrelor.

La începutul lunii mai Austria va redeschide de asemenea şcolile pentru elevii din clasele terminale, ceilalţi elevi urmând să-şi reia cursurile treptat începând cu 15 mai.

Masca rămâne obligatorie şi în transportul public, purtarea acesteia făcând parte din ”noua normalitate”, după cum a declarat cancelarul Kurz. Şi în Germania purtarea măştii va deveni obligatorie la cumpărături şi în transportul public.

Industria turistică austriacă depinde masiv pe turiştii germani, însă o dată privind o posibilă redeschidere a hotelurilor nu a fost încă anunţată.


Recomandăm și 

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

BREAKING NEWS! Merele din Moldova sunt interzise în Federația Rusă

Merele din Republica Moldova, interzise din nou în Federația Rusă din 4 decembrie, a anunțat instituția de stat de la Moscova, responsabilă de domeniul respectiv. Serviciul Federal pentru Supravegherea Sanitară și Fitosanitară din Rusia (Rosselhoznadzor) a emis un anunț oficial prin care revine la restricțiile...

Ilan Șor: Gazul se află practic la graniță, dar autoritățile refuză să-i permită să treacă din cauza lipsei dorinței de a ușura viața oamenilor

Ilan Șor declară ca autoritățile demonstrează încă o dată că sunt împotriva poporului și acționează ilegal. Vor trebui să răspundă pentru acțiunile lor. Iarna pentru locuitorii Găgăuziei și instituțiile autonomiei ar fi putut începe cu prețuri reduse la gaz - 10 lei pe metru cub....

Ion Chicu: Suma alocată pentru drumuri este de 2 ori mai mică decât în 2020 și asta pentru ca Maia Sandu să-și satisfacă țâfna

Ex Prim-ministrul, Ion Chicu, declară că pentru ca Maia Sandu să-și satisfacă "poftele", țâfna în afară de majorarea impozitelor, va mai împrumuta și aproape 16 miliarde de lei ... Potrivit lui Ion Chicu, suma alocată pentru întreținerea și reparația drumurilor în 2024 este mai mică...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

spot_img

Opinie

Politica