Trei măsuri care au dus la nici un deces de COVID-19

Vietnam, ţară în dezvoltare care împarte o graniţă mare cu China a reuşit să stăpânească răspândirea coronavirusului într-un mod exemplar. Niciun om din cei 97 de milioane din toată ţara nu a murit din cauza COVID-19. Sunt 268 de cazuri, dar 140 dintre ei s-au recuperat deja.

Succesul în lupta cu epiedemia este pus pe seama strategiei guvernului formată din trei măsuri aplicate cu stricteţe, notează Mediafax.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

1 CONTROLUL TEMPERATURII ŞI TESTE
Din februarie, oricine ajunge la un aeroport dintr-un oraş vietnamez trece prin controlul temperaturii şi completează o declaraţie pe proprie răspundere despre starea de sănătate, detaliile călătoriei şi datele de contact. Acum aceste măsuri sunt obligatorii la intrarea în oraşele mari şi la călătoria pe pământ, nu doar ăîn aeroport. Şi la intrarea în clădirile guvernamentale şi în spitale sunt valabile aceleaşi proceduri. Cine are temperatura corpului peste 38 de grade e dus la cel mai apropiat spital şi este controlat şi testat atent. Cine minte în declaraţii se alege cu dosar penal.

Măsurile de control au fost extinse între timp şi la bănci, restaurante sau în clădiri rezidenţiale. Autorităţile testează intens mai ales în zonele în care au fost descoperite mai multe cazuri, iar suspecţii sunt trimişi la izolare.

Testele sunt făcute în Vietnam, costă 25 de dolari şi oferă rezultatul în 90 de minute.

2 CARANTINĂ ŞI IZOLARE

De la jumătatea lunii februarie, cine se întoarce în Vietnam din străinătate e trimis la carantină pentru 14 zile şi testat pentru COVID-19. Politica e valabilă şi pentru străinii care intră în Vietnam. În martie, Vietnam a carantinat oraşe întregi sau zone specifice, unde au fost suspectate focare de infecţie. Oricine intră în oraşul Danang şi nu este rezident în acte trebuie să stea 14 zile într-un centru de carantină deţinut de stat, dar să suporte cheltuielile. Afacerile, de stat sau private, sunt închise iar turismul şi liniile aeriene îngheţate.

3 COMUNICARE CONSTANTĂ

Din luna ianuarie, guvernul vietnamez comunică populaţiei despre seriozitatea coronavirusului. Mesajul a fost clar: COVID-19 nu este ca o gripă, trebuie tratat foarte serios, nu vă expuneţi pe voi şi nici pe oamenii din jur.

Guvernul a fost creativ în comunicare. Pe rând, prim ministrul, ministrul sănătăţii sau guvernatorii de regiuni au dat SMS-uri populaţiei cu informaţii despre situaţia legată de coronavirus. Detalii despre simptome şi măsuri de protecţie sunt trimise via SMS prin parteneriate cu companiile de telecomunicaţii. Oraşele sunt împânzite cu afişe legate de coronavirus, iar detalii despre cei infectaţi sunt făcute publice.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 18 mai – zodia care va avea parte de o surpriză plăcută

Horoscop 18 mai - o zi cu bucurie. O să ne facem drum prin împrejurimi, poate chiar mai departe de casă, c-or fi oameni care ne așteaptă și o să consolidăm relațiile, atât cele de afaceri, cât și personale. TAUR Poate ați chemat niște prieteni pe...

Valeriu Ostalep: „Populația Republicii Moldova nu vrea să lupte cu nimeni”

Întreaga populație a Moldovei nu vrea să lupte cu nimeni și este îngrijorată de declarațiile militariste ale autorităților. Drept urmare, ei sînt nevoiți să scoată din țară copiii de 16-17 ani, pentru ca aceștia să nu fie nevoiți să lupte mai tîrziu. O astfel de opinie...

VIDEO: Iurie Mărgineanu: Dragalin ar porni dosare de corupție și împotriva actualei puteri, dar nu i se permite

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, ar vrea să investigheze anumite dosare de rezonanță, precum licitația de la aeroport, drumul Leova-Bumbăta și altele, dar acest lucru nu i se permite. De această părere este avocatul Iurie Mărgineanu, care susține că, în PAS, există „persoane care sunt...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica