Lukaşenko: Belarus nu-şi va închide frontierele

“Deocamdată nu va închide frontierele ţării sale, cum au făcut alte state pentru a încetini pandemia. Am stabilit la această oră trei coridoare pentru circulaţia persoanelor şi mărfurilor. Nu avem intenţia să închidem (frontierele). Deocamdată nu există o astfel de necesitate. Autorităţile controlează deplasările persoanelor şi mărfurilor, o treabă “complicată şi costisitoare”, însă ţara a ales această cale.

Închiderea frontierelor de către Rusia şi la impactul negativ pe care acest lucru l-a avut asupra economiei belaruse.

“La sfârşitul anului trecut şi la începutul acestui an a început pandemia petrolieră. Rusia a renunţat să livreze petrol în cantităţile necesare, ceea ce a constituit o lovitură grea pentru economia noastră”, a mai declarat preşedintele belarus, citat de Agerpres.

Al treilea factor care a avut un impact negativ asupra economiei belaruse a fost, potrivit lui Lukaşenko, “psihoza” generată de pandemia COVID-19. El şi-a exprimat convingerea că a sosit timpul să se dea dreptate autorităţilor belaruse pentru modul în care ele au combătut pandemia.

“Astăzi toţi vorbesc despre economie, despre cum vom trăi, despre faptul că 350 de milioane de oameni vor muri de foame, dar când eu am avertizat despre toate acestea în urmă cu o lună şi jumătate toţi au început să râdă de mine”, a spus Lukaşenko.

Leave a Reply

Your email address will not be published.