Banca Mondială urgentează sprijinul acordat Moldovei

“Banca Mondială urgentează sprijinul acordat Moldovei și oamenilor din țară în contracararea răspândirii COVID-19. Finanțarea va consolida capacitatea țării de a detecta și monitoriza infecția și de a salva vieți. 
De asemenea, proiectul va oferi resurse pentru expansiunea acoperirii cu asistență socială a categoriilor sărace și vulnerabile”, menționează Anna Akhalkatsi, manager de țară pentru Moldova, Banca Mondială.

Proiectul va instrui personalul medical în oferirea asistenței pentru COVID-19 și prevenirea infecției și va susține consolidarea capacității personalului medical de a oferi asistență critică.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Suplimentar, proiectul va dezvolta capacitatea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de a aborda provocări în cazul apariției focarelor de boli infecțioase și bolilor prevenibile de vaccinuri, precum și de a răspunde eficient la eventuale provocări similare, transmite IPN.

În final dar nu și în ultim rând, proiectul va susține expansiunea programului Ajutor Social din Moldova,  precum și introducerea unor schimbări importante în designul programului. 

Schimbările se vor solda cu sprijin sporit pentru cele mai afectate grupuri, prioritate constituind familiile cu copii. Aceasta va determina în continuare consolidarea eficienței programului Ajutor Social în soluționarea provocărilor legate de COVID-19.

Beneficiarii proiectului vor fi persoanele deja infectate cu COVID-19, cetățenii supuși unui risc sporit, în special persoanele vârstnice și persoanele cu afecțiuni cronice, personalul medical și de urgență, furnizorii de servicii în centrele medicale și de testare, precum și agențiile de sănătate publică implicate în răspunsul la criză. 

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 20 aprilie – zodia care poate să-și găsească un partener pentru o relație lungă

Horoscop 20 aprilie - o să ne ocupăm și de treburile gospodărești, o să ținem cont și de ce au nevoie ai noștri și ne putem face program și de ieșit afară, la plimbare să ne deconectăm. Taur Se apropie un moment important în viața noastră...

VIDEO Usatîi a avut dreptate: Instanța a respins cererea Partidului Nostru privind aplicarea retroactivă a tarifelor mai mici la gaz

Renato Usatîi a avut dreptate. Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Centru a pronunțat vineri, 19 aprilie, decizia pe care liderul Partidului Nostru a prezentat-o în ajun. Astfel, magistrații au respins cererea Partidului Nostru de a aplica tarife mai mici la gazele naturale cu...

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel. De mai multe săptămâni, palestinienii, care din 2012 au statutul inferior...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica