Premierul belgian declară că va relaxează restricțiile din 4 Mai

Belgia relaxează restricțiile începând cu data de 4 Mai / După 11 Mai vor fi redeschise toate magazinele iar școlile parțial după 18 Mai

”Venim după șapte săptămâni de sacrificii înregistrate la nivel uman, social și economic. Acum este timpul să privim spre viitor”, a anunțat premierul Sophie Wilmè. ”Putem face asta deoarece cifrele arată că suntem capabili să încetinim răspândirea COVID – 19 în Belgia. Dar virusul nu a dispărut încă. Este încă prezent și periculos pentru populație”.

Anumite maganize și câteva companii vor putea fi deschise dacă respectă distanțarea socială, a mai spus premierul Belgiei. Sportul în aer liber fără contact fizic va fi permis. Purtarea măștilor de protecție va fi obligatorie în mijloacele de transport, anunță g4media.ro.

În faza a doua, începând cu 11 Mai, toate magazinele se vor redeschide în condții care urmează să fie stabilite.

Guvernul speră de asemenea să redeschidă parțial școlile în fața a treia după 18 Mai. Pentru clasele primare și secundare, clasele vor fi împărțite pe grupuri mici. Grădinițele vor rămâne închise cel puțin până la sfârșitul lunii mai.

Guvernul vizează și alte măsuri în faza a treia, cum ar fi deschiderea saloanelor cosmetice, relaxarea regulilor în ce privește vizitele și călătoriile de o zi în țară, dar asupra acestor aspecte încă nu s-a luat o decizie.

Începând cu data de 8 Iunie, guvernul ia în calcul redeschiderea graduală a restaurantelor și într-un viitor ceva mai îndepărtat, a barurilor.

Fiecare fază va trebui însă confirmată cu o săptămână înainte pe baza datelor referitoare la răspândirea virusululi și pe baza capacitătăților din sistemul sanitar.

Premierul Belgiei a mai spus că încearcă să ofere populației o perspectivă cât mai clară, dar că garanții că aceste măsuri vor fi puse practică nu pot fi date.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *