Premierul italian a promis duminică redeschiderea şcolilor în luna septembrie

Premierul italian Giuseppe Conte a declarat că o eventuală reluare a cursurilor în timpul verii ar fi pus în pericol ”sănătatea copiilor”, de aceea, redeschiderea şcolilor se va face în luna septembrie.

”Şcoala se află în centrul gândurilor noastre şi se va redeschide în septembrie. Toate scenariile pregătite de un comitet de experţi prevăd riscuri ridicate de contagiune în cazul redeschiderii şcolilor înainte (de septembrie). Este în joc sănătatea copiilor noştri”, a declarat Giuseppe Conte într-un interviu publicat duminică de cotidianul italian La Repubblica.

Șeful executivului italian a confirmat că guvernul de la Roma lucrează la un plan de relaxare treptată a restricţiilor şi de redeschidere a activităţilor industriale începând cu data de 4 mai.

Planul, care vizează redeschiderea unei mari părţi a companiilor, mergând de la sectorul manufacturier la construcţii, va fi prezentat ”cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare”, dar întreprinderile vor trebui să asigure ”o respectare riguroasă a protocoalelor de securitate”, precum distanţarea socială şi purtarea măştii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *